Hallands Nyheter

Jakob Adolfsson bad till Gud efter lyftningen

- Mikael Martinsson mikael.martinsson@hn.se 010-471 52 47

Galtabäck har fått en drömstart på division 3 sydvästra som nykomling. Andra raka segern kom mot Vinberg 2–0. Efter ett drömmål av Jakob Adolfsson. – Det var skönt att få dit ett mål tidigt på säsongen, säger Jakob.

Hans 2–0-mål efter 82 minuter blev helt avgörande. En studsande boll kom emot honom och han kunde från långt håll lyfta bollen över Viktor Dryselius i Vinbergs mål.

– Jag hörde att han kom, sedan tittade jag upp och såg att han stannade. Så då tänkte jag att det är bättre att gå för den än att ta in den. Sedan jag bad till Gud att den skulle studsa tidigt nära mål och inte över som en gång förra säsongen. Men bollen studsade in i mål. En annan av hans veterankol­leger i Galtabäck, Per Karlsson hade gett Galtabäck ledningen efter 62 minuter på en fast situation. Han nickade in en frispark från Emanuel Börjesson.

– Han är fantastisk i luftrummet. Liksom Emanuel på fasta. Där har vi ett otroligt vapen. Förra året var vi inte lika vassa, men vi har byggt vidare på det. Mål på fyra fasta på två matcher, det säger något, säger Jakob.

Men i första halvlek var det I Vinberg som skapade de hetaste chanserna. Arjan Osmani, Filip Lennartsso­n och Lukas Svensson hade bra lägen som Johan Ekelundh rutinerat räddade.

Jakob Adolfsson var nöjd med sitt lags insats.

– Det smäller mycket och är inget finlir. Vinberg försöker, tycker jag, men jag tycker att vi ändå stänger ner dem.

Hur är det att vara tillbaka i trean?

– Det är faktiskt väldigt kul. Det är en bra serie, många roliga lag att möta. Många derbyn. I trean har jag inte spelat jättemycke­t egentligen. Några inhopp med Tvååker. Vi har en bra och homogen grupp. Alla tycker det är kul att träna. Alla ger järnet på matcherna och träningarn­a.

Tränaren Anders Larsson var förstås också nöjd.

– Starten för oss är bättre än förväntat. Det är skönt som nykomling att kunna få en bra start. I dag är det en tuff och rejäl match som kan gå åt vilket håll som helst. Men efter att vi får 1–0 och får ett resultat att spela på blir laget mer bekvämt. Då tycker jag att vi skapar

” Starten för oss är bättre än förväntat. Det är skönt som nykomling att kunna få en bra start. Anders Larsson

mer och kan egentligen ha gjort något mål till och kanske fått en straff.

Michael Svensson, tränare i Vinberg fick se Fabian Johnsson dra till med ett kanonskott i stolpen efter 49 minuter vid ställninge­n 0–0. Det var Vinbergs chans att ta grepp om matchen.

– Första halvlek var väldigt bra. Vi kontroller­ar matchen. Men det är svårt att bryta igenom deras rutinerade gäng. Framför allt Per Karlsson som gör jättemycke­t i att styra sina medspelare. Så det behövs lite mer skärpa och vi ska vara lite vassare i den delen.

 ?? BILD: ROBERT BOMAN ?? Jakob Adolfsson kunde lyfta bollen över Viktor Dryselius och fick till ett riktigt drömmål.
BILD: ROBERT BOMAN Jakob Adolfsson kunde lyfta bollen över Viktor Dryselius och fick till ett riktigt drömmål.
 ?? ?? Per Karlsson blev Galtabäcks första målskytt för dagen.
Per Karlsson blev Galtabäcks första målskytt för dagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden