Hallands Nyheter

Kafélokal byter inriktning – blir butiken Lilla Grande Pari

- Stefan Johansson stefan.johansson@hn.se

Butiken Lilla Grande Pari blir ett nytt inslag på Bäckgatan i Varberg. Den före detta kafélokale­n ska nu fyllas med gardiner och persienner.

– Jag har varit här en vecka nu och jobbat med att få ordning. Jag trivs superbra, säger butiksinne­havaren Tobias Björk.

Lagom till Valborg kommer en ny butik att öppna i centrala Varberg. Det lilla kaféet Entra med italiensk prägel på Bäckgatan stängde under förra året.

Nu har en ny hyresgäst flyttat in i lokalerna.

– Lilla Grande Pari kommer butiken att heta och det kommer att bli en butik för gardiner och invändigt solskydd, säger Tobias Björk till Hallands Nyheter.

Gardiner, lameller, plisségard­iner och persienner, ja allt som har med invändigt solskydd kommer att finnas i butiken. Många av produktern­a är tillverkad­e i närområdet.

– Det är högkvalita­tiva produkter och allting är görs måttbestäl­lt.

Tobias Björk har jobbat många år i branschen och han guidar gärna kunderna kring deras solskyddsb­ehov.

– Jag har koll på vad som är modernt och vad som passar bäst. Jag kommer säga till om något på utsidan funkar bättre och kommer inte att sälja

på dig något som du inte behöver. Jag hoppas att man vinner på det i längden.

Att det blev en butik just nu var lite av en slump. Tobias behövde en ny lokal med kontorspla­ts, verkstad och möjlighet att fota och filma eftersom de även säljer mycket via e-handel.

– Alla de delarna fick jag in här. Plus att det blir den här butiks- och showroomde­len, säger Tobias Björk och fortsätter:

– Jag har alltid velat se vad som händer om man lägger en sådan här typ av butik centralt.

Tanken är att butiken ska vara öppen på torsdagar, fredagar och lördagar. Men så länge Tobias är på plats i butiken kommer man att vara välkommen in och prata solskydd.

– Jag är ju ute och mäter en del. Det är lite hela grejen. Men jag vill vara tillgängli­g och kanske på lite andra tider än vad som är vanligt.

 ?? BILD: STEFAN JOHANSSON ?? Tobias Björ.
BILD: STEFAN JOHANSSON Tobias Björ.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden