Hallands Nyheter

Warbergs nyckelspel­are missar kvalavgöra­ndet – går på kryckor

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se Mikael Martinsson mikael.martinsson@hn.se

Här är ett mardrömsbe­sked för Warberg IC. Nyckelspel­aren Filip Erheden missar de avgörande kvalmatche­rna på grund av en fotskada.

– Jag har lite strul med foten men det är inte så mycket att göra åt. De skötte sig ju bra ändå så jag ska inte gnälla, säger han.

Filip Erheden har varit en av Warbergs viktigaste spelare den här säsongen. Forwarden stod bland annat för hela 40 poäng (21 mål, 19 assist) på 22 matcher i grundserie­n och slutade tvåa i den interna poängligan bakom Max Källerteg.

Men när hans Warberg spelade den tredje kvalmatche­n mot Sundsvall fick han följa matchen från sidan på grund av en överbelast­ningsskada i foten. Vilandes på sina kryckor fick han se sitt lag besegra Sundsvall med 5–2.

– Hemskt var det ... Det var otroligt mycket mer nervöst än att spela matchen. Men så länge de sköter sig på det här sättet och vinner så kan jag gott stå vid sidan, säger Filip Erheden.

Han tillägger sedan:

– Det är en lång säsong med mycket matchande och som jag förstått det har det blivit värre och värre över tid. Nu är jag ingen läkare men det är så jag har fått det förklarat för mig.

Resultatet innebär att Warberg skaffat sig två matchbolla­r och nu är en seger ifrån spel i SSL nästa säsong. Allt talar dock för att Erheden kommer missa resten av kvalet.

– Ja, det ser ut så...

– Man vill inte bli skadad under ett kval, det är ju det här man gått och väntat på hela säsongen. Men det är bara att acceptera läget och försöka hjälpa till på det sättet man kan vid sidan om. Slänga över lite energi på grabbarna så de orkar hela vägen.

Tränaren Johan Astbrant känner förstås för Erheden.

– Jättetråki­gt för honom. Han har gjort sin kanske bästa säsong sedan han kom till Warberg. Det är klart att Filip spelar i alla spelformer och vi behöver förändra både i 5 mot 5, i powerplay, boxplay och specialtea­m spelet. Men vi haren stark trupp och bra spelare. Det såg vi igår.

Enligt Astbrant är det en stressfrak­tur som ligger bakom bortavaron.

– Han fick en lite smäll mot foten och kollade upp det. Då såg man på röntgen att det var så. Han har inte haft sån jättesmärt­a innan. När själva smällen kom så blev det utlösande.

” Det var otroligt mycket mer nervöst än att spela matchen. Men så länge de sköter sig på det här sättet och vinner så kan jag gott stå vid sidan Filip Erheden ... efter segermatch­en mot Sundsvall

Även Anton Birgersson missade söndagens match på grund av sjukdom.

– Vi hoppas självklart att han är med i match fyra igen. Nu får han tre dagars vila till och vi hoppas han är redo för onsdag.

 ?? BILD: KRISTER ANDERSSON ?? Warbergs nyckelspel­are Filip Erheden hoppar numera på kryckor och fick följa matchen från sidan.
BILD: KRISTER ANDERSSON Warbergs nyckelspel­are Filip Erheden hoppar numera på kryckor och fick följa matchen från sidan.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden