Hallands Nyheter

Raset fortsätter för Gustaf Nilssons gäng i Belgien

- Karl Andersson karl.andersson@hn.se

Gustaf Nilssons Union Saint-gilloise har lett ligan i stort sett hela säsongen och gick in i slutspelss­erien med fem poängs försprång. Tre raka förluster senare har man plötsligt tappat ligalednin­gen. Läs mer om det, en Niclas Eliasson i storform och en dramatisk ligaavslut­ning i veckans proffskoll.

Gustaf Nilsson

Union Saint-gilloise – 41/14

Det vill sig inte för Nilssons Union Saint-gilloise, som ledde ligan i överlägsen stil men nu tappat serieledni­ngen efter tre raka nollpoänga­re. Laget som övertaget förstaplat­sen heter Anderlecht och det var mot just dessa som Union bortaföll med 1–2 i helgen. Nilsson startade matchen, spelade fram till ett jätteläge i 23:e minuten, tvingade hemmakeepe­rn till en fin räddning efter en nick i 29:e och blev utbytt i den 81:e.

Niclas Eliasson

AEK – 42/6

Eliassons AEK gjorde det som Nilssons Union inte lyckades med och bröt en illavarsla­nde trend i helgen genom att besegra Aris Thessaloni­ki med 2–0 och ta sin första trepoängar­e på två omgångar. Därmed behöll man serieledni­ngen, även om det ska sägas att trean Paok går om AEK om de vinner sin hängmatch.

Eliasson var en av planens främsta aktörer i segern och stod bland annat för inläggsfri­sparken till 2–0-målet – hans tolfte assist för säsongen.

Jesper Karlsson

Karlsson satt kvar på bänken i 90 minuter när tabellfyra­n Bologna inte fick hål på Monza och tappade två viktiga poäng i kampen om Champions League-spel kommande säsong.

Alfred Ajdarevic

Vllaznia – 5/0

Ajdarevic har fortsatt svårt att slå sig in i den albanska ligatvåan, men har åtminstone fått speltid i två raka matcher. Det senaste inhoppet var fem minuter långt och ägde rum i 1–2-förlusten mot sjuan Laci.

John Björkengre­n

Innermittf­ältaren har vuxit ut till en nyckelpjäs för Randers och spelade 90 minuter när den danska klubben besegrade Vejle med 2–1 och tog ett jättekliv mot nytt kontrakt. Med sju matcher kvar har man nio poäng och tre lag mellan sig och nyss nämnde Vejle, som parkerar precis under nedflyttni­ngsstrecke­t.

Bologna – 9/0

Rami Al Hajj

Odense – 26/3

Lika trygga som Björkengre­ns Randers kan inte Rami Al Hajjs och Johannes Selvéns Odense känna sig. I helgen åkte man på en tung 1–3-förlust hemma mot Viborg och har därmed fortsatt bara två poäng ner till Vejle under nedflyttni­ngsstrecke­t. Al Hajj blev utbytt i den 74:e minuten medan Selvén inte fått speltid sedan början av november.

Sara Nilsson

Aarau – 9/2

Det hade kunnat bli den mest svidande av svidande nedflyttni­ngar för Aarau, då man med Nilsson från start tappade 2–0-ledning till 2–3-förlust borta mot St Gallen. Trots detta blev det ändå jubelscene­r efteråt då bottenkonk­urrenterna Thun och Rapperswil­s nederlag innebar att varbergare­ns gäng håller sig kvar i den högsta divisionen. Nu väntar i stället slutspel och kvartsfina­l mot seriesegra­ren Servette. Kan man månne inspireras av Rögles överraskan­de resa från sista slutspelsl­ag till Sm-final?

Johannes Vall

Akranes – 2/0

Efter den tunga premiären fick Valls Akranes betydligt bättre utdelning i omgång två, då Kopavog betvingade­s med 4–0 med falkenberg­aren på planen i 90 minuter.

Randers – 22/1

?? BILD: ISOSPORT ?? Gustaf Nilssons Union Saint-gilloise ledde ligan i överlägsen stil, men men tre raka förluster för att laget har tappat serieledni­ngen.
BILD: ISOSPORT Gustaf Nilssons Union Saint-gilloise ledde ligan i överlägsen stil, men men tre raka förluster för att laget har tappat serieledni­ngen.