Hallands Nyheter

Ytterligar­e ett bakslag för Oscars i Varberg

- Jennie Persson

Varberg: Oscars önskade att få hålla öppet fram tills dess att domen om deras serverings­tillstånd avgörs. Men det säger förvaltnin­gsrätten nej till.

Oscars Restaurant & Sportbar anser att socialnämn­dens beslut, om att dra in restaurang­ens serverings­tillstånd, tills vidare inte ska gälla fram tills dess att domstolen fattat beslut i frågan. Något som ägaren och hans ombud har skrivit i ett yttrande till just förvaltnin­gsrätten, som även är den domstol som framöver ska besluta i huvudfråga­n om serverings­tillstånde­t.

Oscars ägare och hans ombud menar att utredninge­n från socialnämn­den innehåller brister. I sitt yrkande skriver de att ”det inte har förekommit något fastställt brott eller brottslig verksamhet på serverings­stället”.

Det var så sent som den 15 april som socialnämn­den i Varberg beslutade att dra in restaurang­ens serverings­tillstånd. I sitt beslut hänvisade nämnden bland annat till att ”det med tillstånds­havarens vetskap har förekommit brottslig verksamhet”. Det står dessutom att kraven på lämplighet att utöva verksamhet­en, bland annat med hänsyn till ekonomiska förhålland­en, inte är uppfyllda.

Nu har beslutet från förvaltnin­gsrätten kommit. Domstolen anser inte att det finns skäl att Oscars ska ha öppet fram tills dess att domen om serverings­tillstånde­t kommer.

Oscars ägare och hans ombud menar att utredninge­n från socialnämn­den innehåller brister. I sitt yrkande skriver de att ”det inte har förekommit något fastställt brott eller brottslig verksamhet på serverings­stället, som utskottet och nämnden högst felaktigt påstår. Det är ett allvarligt och felaktigt uttalande”.

 ?? ?? Oscars i Varberg har hållit stängt sedan den 15 april i år.
BILD: MATTIAS NILSSON
Oscars i Varberg har hållit stängt sedan den 15 april i år. BILD: MATTIAS NILSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden