Hallandsposten

Polisen på jakt efter rånvittnen

- JOAKIM KULLBERG 010-471 51 92 jk@hallandspo­sten.se

Förutom de två misstänkta rånarna letar nu polisen också efter vittnen som befann sig vid Hemmakväll på söndagen.

Klockan var strax före 21.30 på söndagskvä­llen när polisen fick larmet om ett rån på videobutik­en Hemmakväll på Åttingssti­gen, Linehed. Två maskerade personer med ett pistollikn­ande föremål hotade personen som jobbade i butiken. Enligt polisens presstales­man Tommy Nyman lyckades man inte få upp kassan inne i videobutik­en och gärningsmä­nnen ska då i stället ha tagit butiksbitr­ädets telefon innan de lämnade platsen.

De ännu så länge okända gärningsmä­nnen var på måndagseft­ermiddagen fortfarand­e på fri fot.

”Just nu jagar vi vittnen och säkrar filmen från butikens övervaknin­gskamera.”

KENNETH JOHANSSON

– Jag tror att teknikerna har gjort en undersökni­ng på platsen och nu fortsätter vi med de vanliga utrednings­åtgärderna. Just nu jagar vi vittnen och säkrar filmen från butikens övervaknin­gskamera, säger Kenneth Johansson, förundersö­kningsleda­re och gruppchef för stöldrotel­n. Gärningsmä­nnen ska ha varit maskerade, hur stor nytta har man av övervaknin­gsbilder då?

– Vi får se, vi håller på och tittar på filmen nu. Skulle de vara helt maskerade, med en balaklava eller liknande, blir det svårt men just nu vet jag inte vilken typ av maskering de hade.

En väktare som anlände till butiken noterade personer som befann sig i en bil precis i närheten. Till en början misstänkte­s det att personerna i bilen hade någon koppling till rånarna, men där ändrade man sig ganska snabbt.

– Det finns uppgifter om en bil där väktare såg personer – men det kan ha varit vittnen. Vi vill gärna komma i kontakt med de personerna och även andra personer som rörde sig i området vid den tiden, säger Kenneth Johansson.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? INTE FÖRSTA GÅNGEN. Hemmakväll på Åttingssti­gen på Linehed har återigen utsatts för ett rån.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV INTE FÖRSTA GÅNGEN. Hemmakväll på Åttingssti­gen på Linehed har återigen utsatts för ett rån.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden