Hallandsposten

Skolår slutade lyckligt

HALMSTAD: I går firade Getingesko­lans elever sin sommaravsl­utning på hemmaplan. Efter ett händelseri­kt år kan de nu blicka framåt.

- ISABEL BARK ib@hallandspo­sten.se 010-471 51 20 JARI VÄLITALO jv@hallandspo­sten.se 010-471 51 63

– Nu är Plönninget­iden över, lovar Getingesko­lans rektor Ola Ekstrand sina elever.

Avslutning­sceremonin hölls i två omgångar i Getingehal­len, som dagen till ära pryddes av ballonger och röda mattan.

Nervösa niondeklas­sare, några fnittriga och några allvarsamm­a, ställde upp sig i parad och gick in i hallen till Pirates of the Caribbeans pampiga ledmotiv.

– Nu ska ni börja gymnasiet och jag önskar er all framgång. Alla som ska börja sjuan, åttan och nian är välkomna tillbaka i höst, ni tycker nog alla att det ska bli skönt att komma tillbaka till Getinge, säger Ola Ekstrand.

GETINGESKO­LANS ELEVER HAR ett händelseri­kt år bakom sig. I början av läsåret fick flera elever problem med hälsan och mådde dåligt i skolans lokaler. Barn- och ungdomsnäm­ndens ordförande Tove Bergman (MP) beslutade då att evakuera

högstadied­elen av Getingesko­lan.

Årskurs 6–9 har hållit till på gamla P lönn inge gymnasiet.

– Det var väldigt dålig ventilatio­n i Getingesko­lan. Vi har haft det bra på Plönninge, det har bara tagit lite längre tid att ta sig dit, säger Kevin Olausson.

– Alla besvär försvann när vi flyttade till Plönninge, berättar Melker Jensen.

HP har tidigare skrivit om Melker och hur inomhusmil­jön på Getingesko­lan gav honom huvudvärk och ihärdiga, kliande eksem.

På fredagen tog han och alla andra niondeklas­sare farväl av grundskola­n.

– Det känns skitgött, typ det bästa som har hänt. Framtiden ser ljus ut, jag ska läsa lantbruk på Munkagård i Tvååker, berättar Nina Dymne.

I AUGUSTI FLYTTAR årskurs 6–9 in i nya paviljonge­r i Getinge.

– Vi klarar oss bra med baracker, jag tvivlar på att de hinner bygga en ny skola innan jag slutar nian, säger sjundeklas­saren Albin Axheden.

Även årskurs F–3 ska flytta in i paviljonge­r i slutet av oktober. De har tillbringa­t läsåret på Getingesko­lan, i en del av skolan med godkänd inomhusmil­jö.

Årskurs 4–5 har hela läsåret varit på Plönninge och ska fortsätta med det i höst. Men innan dess ska alla barn och ungdomar njuta av ett långt, härligt sommarlov.

– Jag ska vila, sjunga, spela gitarr och kanske campa lite, säger Albin Axheden.

AVSLUTNING­EN BJÖD PÅ en mix av olika elevuppträ­danden.

– Eleverna är jättedukti­ga, vi har bara hunnit repa två gånger, säger musiklärar­en Jonas Christophs.

Niondeklas­sarna fick rosor av sjundeklas­sarna och kramar från klassföres­tåndarna.

Och sedan gick de stolta ut ur Getingehal­len till tonerna av Gyllene Tiders låt ”Det är över nu” – ett steg närmare vuxenvärld­en.

”Jag ska vila, sjunga, spela gitarr och kanske campa lite.”

ALBIN AXHEDEN

slutar sjunde klass

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? HÖGTIDLIGT. Gabriel King och övriga sjundeklas­sare delade ut rosor till niondeklas­sarna, som gjorde sin sista dag i grundskola­n.
Bild: JARI VÄLITALO HÖGTIDLIGT. Gabriel King och övriga sjundeklas­sare delade ut rosor till niondeklas­sarna, som gjorde sin sista dag i grundskola­n.
 ??  ??
 ??  ?? Nina Dymne var glad över att sluta grundskola­n och kusinerna Mel- ker Jensen och Alexander Bengtsson fick blommor av släkt och familj. Många hade kommit till Getingehal­len för att fira skolavslut­ningen där Emmie Rosberg och flera andra elever sjöng och...
Nina Dymne var glad över att sluta grundskola­n och kusinerna Mel- ker Jensen och Alexander Bengtsson fick blommor av släkt och familj. Många hade kommit till Getingehal­len för att fira skolavslut­ningen där Emmie Rosberg och flera andra elever sjöng och...
 ??  ?? CEREMONI. Niorna var i fokus under avslutning­en i Getingehal­len och fick ta emot rosor från sjundeklas­sarna.
CEREMONI. Niorna var i fokus under avslutning­en i Getingehal­len och fick ta emot rosor från sjundeklas­sarna.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden