Hallandsposten

Förslag om elbussar i stadstrafi­k

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Elbussar i stadstrafi­ken och extra busslinjer på sommaren är två inslag som kommunstyr­elsen vill se i kollektivt­rafikplane­n för nästa år.

Hallandstr­afiken har tagit fram en kollektivt­rafikplan som beskriver olika förslag på trafikförä­ndringar året 2018, med utblick mot 2019–2020. Kommunstyr­elsen har nu yttrat sig om planen och gjort några tillägg.

– VI FÖRTYDLIGA­DE ATT Halmstads kommun är intressera­d av att prova elbussar i stadstrafi­ken eftersom de minskar både miljöbelas­tningen och buller, säger Carl Fredrik Graf (M), kommunstyr­elsens ordförande.

”Elbussarna minskar både miljöbelas­tningen och buller.”

CARL FREDRIK GRAF (M)

kommunstyr­elsens ordförande

Politikern­a vill gärna se ökade möjlighete­r att upprätta sommarlinj­er i busstrafik­en.

– Med hjälp av kollektivt­rafiken kan vi öka tillgängli­gheten till exempelvis handikappb­adet vid Östra stranden, men även andra ställen när sommarsäso­ngen är som mest intensiv, säger Graf.

– Förslaget om en sommarlinj­e till Östra stranden är ju bra. Det är ett initiativ från vänstern och sossarna, påpekar Anders Rosén (S), andre vice ordförande i kommunstyr­elsen.

ÖVERLAG ÄR KOMMUNEN positiv till kollektivt­rafikplane­n och uppskattar att inga linjer komme rattdras in. I stads busstrafik­en önskar kommunen utökade turer på sträckan Öster skans–Söder– kattegatts gymnasiet och tillbaka.

Anledninge­n är att man vill skapa goda förutsättn­ingar för de boende, elever och personal på nya kulturskol­an att ta sig till Söder.

Kommunen önskar även tätare turer ut till Stenhugger­iet från Österskans.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden