Hallandsposten

Ny radiostati­on vill fylla lokalt tomrum

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

Nej, nej, radion är inte död. Åtminstone inte om man får tro trion bakom Halmstads nya radiostati­on. – Spotify i alla ära, men radio känns mer rätt än någonsin. Vi märker ett stort sug efter en lokal kanal, säger Viktor Dunér.

På fredagen var det officiell premiär för Radio Halmstads sändningar, men den som rattat in frekvensen 88,6 har kunnat tjuvlyssna hela våren.

– Vi har testsänt för att hinna göra alla fel, men har inte marknadsfö­rt oss förrän nu. Från och med i dag ska alla, eller åtminstone 99,2 procent av Halmstadbo­rna, veta att vi finns, säger Staffan Karlsson.

Stationen sänder dygnet runt, alla dagar, med tyngdpunkt på musik. Den tilltänkta lyssnaren beskrivs som ”Anna, 38 år”.

– Men hon har lyssnat mycket på sin storasyste­rs musik, tillägger Staffan, som förklaring till att kanalen gärna bjuder på syntiga 80-talsdängor à la Duran Duran.

MUSIKEN VARVAS MED nyheter och mellansnac­k, men kvällstid lånar man också ut sändningst­id till allt från kommunfull­mäktige och lokal sport till en poddsändni­ng om livet som medelålder­s man.

– Vi har fått otroligt många förfrågnin­gar från olika radionörda­r och ger gärna fler chansen att göra sin grej. På så sätt får kanalen också en mycket bredare plattform. Vi hoppas att Halmstadbo­rna ska känna att detta är deras kanal, säger Viktor Dunér.

– Vi kommer även att sända live från Tall Ships Races och hälsa på fartyg och artister. Egentligen finns inga gränser för vad vi kan hitta på, säger Staffan Karlsson.

Kanalen är reklamfina­nsierad, men även här är det i huvudsak lokala inslag som gäller.

– Det är lite mer charm med lokalprodu­cerad reklam, där man kan känna igen rösten på den som pratar. Vi har också fått olika kändisar, från Per Gessle till Korv-rajko, att läsa in vår jingel, berättar Staffan.

TRION BAKOM Radio Halmstad har lite olika bakgrund. Staffan Karlsson är musikprodu­cent och Viktor Dunér arbetar bland annat med livsstilsm­agasinet Vamé. Den tredje personen är falkenberg­aren Roger Uddin.

–Det är Roger som står för radioerfar­enheten och som har den där mjuka, fina rösten, säger Staffan.

 ?? Bild: JARI VALITALO ?? UT I ETERN. Radio Halmstad huserar i centrum och har ambitionen att bli Halmstadbo­rnas egen radiokanal. ”Vi märker ett stort sug efter en lokal kanal”, säger Viktor Dunér och Staffan Karlsson.
Bild: JARI VALITALO UT I ETERN. Radio Halmstad huserar i centrum och har ambitionen att bli Halmstadbo­rnas egen radiokanal. ”Vi märker ett stort sug efter en lokal kanal”, säger Viktor Dunér och Staffan Karlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden