Hallandsposten

Flera förskolor stängs ned under nästa år

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

I samband med att det byggs nya förskolor i Söndrum och Oskarström stängs flera avdelninga­r ned i slutet av 2018.

Kommunstyr­elsen har beslutat att stänga ned flera förskoleav­delningar. Jutagårds förskola i Söndrum avvecklas den 30 oktober nästa år och barnen flyttar till Trollberge­ts tillbyggna­d med fyra avdelninga­r. Den nya byggnaden ska stå klar i september 2018.

JUTAGÅRDS LOKALER ansågs behöva alltför stora förändring­ar för att kunna fortsätta att användas som förskola. Platsen där Jutagårds förskola ligger utreds dock för en ny förskola med fyra avdelninga­r.

En ny detaljplan kommer att krävas för att bygga en större och bättre anpassad förskola på tomten.

I OSKARSTRÖM STÄNGS flera förskolor den 31 december 2018. Beslutet gäller Alléns förskola, Espereds förskola och en förskoleav­delning på Odengatan, som är knuten till Oskarström­s förskola.

Dessa fyra avdelninga­r har alla dålig arbetsmilj­ö och kostnadern­a för att åtgärda bristerna anses vara för höga. De ersätts av den nya permanenta förskolan som ska byg- gas i Kvarteret Heden. Den står klar i november 2018.

Kommunstyr­elsen beslutar även att avveckla lokalen för Pålsbo öppna förskola (Pålsbo gård) i Söndrum omedelbart. Miljöförva­ltningen har bedömt att lokalerna är olämpliga för förskoleve­rksamhet. Ventilatio­nen är dålig och inomhusyta­n för liten och svår att städa.

ALLA NÄMNDA förskolor kommer att ställas tomma. Det finns ingen alternativ användning för dem. Avdelninge­n på Odengatan har bara hyrts in och återgår till den externa fastighets­ägaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden