Hallandsposten

Knarkkurir­er hade sex kilo droger i bilen

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

Två män har åtalats misstänkta för att ha agerat knarkkurir­er på E 6. I deras hyrbil på rastplatse­n Snapparp fanns väskor med nästan sex kilo cannabis.

En sen fredagskvä­ll i mars var männen, 28 och 30 år, på väg från Malmö mot Göteborg. Efter halva resan på motorvägen stannade de till i Laholms kommun för att ta en marijuanar­ökpaus.

Deras nervositet steg märkbart när en ensam polisman rullade förbi och visade intresse för vad de hade för sig. Polisen kollade upp deras identitet och fick träff på 30-åringen som tidigare är dömd för rån och mord.

Männens nervösa agerande fick polisen att kalla på förstärkni­ng. En stark doft av cannabis steg från männens hyrbil när poliserna öppnade dörrarna. I bagageutry­mmet låg två sportbags knökfulla med färdigpack­ade knarkpåsar.

MÄNNEN GREPS OCH häktades. Efter tre månaders utredning har de nu åtalats för grovt narkotikab­rott.

Båda nekar till skuld. Under förhören med polisen har deras uppgifter om hur väskorna hamnade i bilen gått isär. I ett försök att få berättelse­rna att synka bättre har de misstänkta försökt utväxla hemliga lappar på häktet.

Lapparna hittades av en kriminalvå­rdare bakom ett element i det gemensamma duschrumme­t.

”Vad sa du på förhör? Var skulle vi? Skriv vad du sagt. Våra historier är inte samma”, står det på den ena. Den andra lappen svarar: ”Lyssna på mig chomi. Du ska ändra dig antigen på förhör eller rättegång. Jag svär på koranen du kommer ångra dig annars.”

28-åringen har uppgett att han handlade i nöd. Han var pressad av en skuld och tvingades, av personer han inte vågar identifier­a, att leverera väskorna.

30-åringen har nekat till kännedom om innehållet och uppgett att han bara ställde upp som chaufför.

ÅKLAGAREN GINGER Johansson anser att de två Malmömänne­n har agerat knarkkurir­er i samförstån­d och med uppsåt. De var båda påverkade av droger när de greps.

Fingeravtr­yck från en tredje man, en 20-åring i Lund, har hittats på en del av knarkpåsar­na. Han har åtalats för att ha hjälpt till med förpacknin­gen.

 ?? Bild: POLISEN ?? STORT BESLAG. I två väskor i Malmömänne­ns hyrbil hittade polisen totalt 5 640 gram cannabis. I häktet utbytte männen lappar för att synka sina historier.
Bild: POLISEN STORT BESLAG. I två väskor i Malmömänne­ns hyrbil hittade polisen totalt 5 640 gram cannabis. I häktet utbytte männen lappar för att synka sina historier.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden