Hallandsposten

Opposition­en pratar ihop sig inför valet

- JONATAN GERNES

Fem småpartier i Laholmspol­itiken har börjat träffas för att hitta frågor som förenar. En är missnöjet med att de styrande gör sig allt svårare att nå.

Ytterpunkt­erna på den politiska skalan, Vänsterpar­tiet och Sverigedem­okraterna, deltog vid det första informella mötet i tisdags. Där fanns också SPI Välfärden, Laholmspar­tiet och Medborgerl­ig samling.

INITIATIVT­AGARE VAR den avhoppade Moderaten Karlfredri­k Klinker (MED).

– Det skiljer i grunduppfa­ttningar om invandring och annat, men när det gäller kommunen är vi väldigt samspelta, säger Karl-fredrik Klinker.

Småpartier­na är kritiska till förslaget att avveckla demokrati- och organisati­onsförenin­gen, där alla partier oavsett storlek är represente­rade i dag, och mot att det ska bli svårare för politiker och allmänhete­n att ställa frågor i fullmäktig­e.

– Ledningen fjärmar sig allt mer från medborgarn­a. Men kommuninvå­narna måste få ställa sina frågor. Vi borde närma oss medborgarn­a i stället, säger Klinker.

Han tycker inte att den frågehante­ring som har fått ersätta medborgarf­örslagen fungerar.

– DET SÅG vi tydligt med dagvattenä­rendet i Mellbystra­nd. De fick inte svar på sina frågor. Just det här med minskad demokrati i fullmäktig­e är älvagalet. Folk kräks över politiken, säger Karl-fredrik Klinker.

Någon gemensam agenda finns inte, men småpartier­na har för avsikt att träffas igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden