Hallandsposten

Skönsång avslutade läsåret i Våxtorp

- KENNY HJÄLTE 010-471 50 97 keh@hallandspo­sten.se

I går gick Laholms grundskole­elever på sommarlov. I Våxtorp samlades eleverna i två omgångar till avslutning i kyrkan, som fylldes till bristnings­gränsen av elever och nyfikna föräldrar.

Cirka 200 nervösa och förväntans­fulla elever i årskurs sju till nio från Våxtorpssk­olan samlades tidigt på fredagsför­middagen till skolavslut­ning. När kyrkklocko­rna ringde in till start på ceremonin hördes de knappt inne i kyrkrummet då alla viskande samtal i kyrkbänkar­na dränkte de klämtande klockorna.

Men när kören gick upp och levererade ”Himlen är oskyldigt blå” med änglalika stämmor var det ingen som vågade sig till att ge ifrån ett knyst från bänkradern­a.

För att sedan ta sången till högre höjder framförde Elisabeth Roos Lindell en soloversio­n av Håkan Hellströms ”Valborg”.

– Det var väldigt roligt att göra men också lite läskigt. Det är min favoritlåt, säger Elisabeth Roos Lindell efter framförand­et.

Det var inte enbart sången som hon var excellent i utan även utmärkt sig i So-ämnena och fick ta emot diplom.

Rektorn, Lars Jönsson, ville skicka med ett par ord till de som slutade.

– Vägarna kommer nu leda er på olika vägar i livet, men ta vara på chanserna, det finns så mycket att uppleva, sade han.

 ?? Bild: KENNY HJÄLTE ?? KÖR. Församling­en klämde i gemensamt för ”Den blomsterti­d nu kommer” men kören framförde även flera välapplåde­rade stycken.
Bild: KENNY HJÄLTE KÖR. Församling­en klämde i gemensamt för ”Den blomsterti­d nu kommer” men kören framförde även flera välapplåde­rade stycken.
 ??  ?? TÅGAR UT. Molly Andersson och Elisabeth Roos Lindell tågade ur kyrkan sjungandes innan F–6 skulle in för sin avslutning.
TÅGAR UT. Molly Andersson och Elisabeth Roos Lindell tågade ur kyrkan sjungandes innan F–6 skulle in för sin avslutning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden