Hallandsposten

BEGRAVNING­AR

-

* I S:ta Katarina kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Leif Börgesson, Halmstad. Som inledning spelade organist Christina Lindkvist What a wonderful world av Thiele/weiss varefter Du är den ende med Lill Lindfors spelades på cd. Officiant var biskop Thomas Andersson. På cd spelades Love letters in the sand med Pat Boone och How great thou art med Elvis Presley. Akten avslutades med att organisten spelade Så skimrande var aldrig havet av Taube.

* I Harplinge kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Irma Erickson, Vilshärad. Som inledning spelade musikdirek­tör Håkan Brandqvist Air av Bach. På dragspel spelade Lennart Johansson Pater Noster av R Johansson. Officiant var kyrkoherde Peder Jarnvall. Avsked togs i kyrkan och som utgång spelades på dragspel den skotska folkmelodi­n Oändlig nåd (Amazing grace).

* I S:ta Anna kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Maj-britt Gillrup. Som inledning spelade organist Christina Lindkvist den skotska folkmelodi­n Amazing Grace. Därefter sjöng solist Anna-lena Kollberg Kärlekens ord av J Lenoir/k-e Christenso­n. Vid båren tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Efter fridslysni­ngen sjöng solisten Där rosor aldrig dör av Osborn/miller/bergagård. Officiant var Maja Lundström. Som avslutning spelades på orgel Så skimrande var aldrig havet av Taube.

* I S:ta Katarinas kapell har hållits borgerlig begravning­sakt för Märta Holmén, Halmstad. Som inledning spelades Duett ur Pärlfiskar­na med Jussi Björling och Robert Merrill. Borgerlig officiant var Inger Larsson. Övriga låtar som spelades Amazing Grace med Royal Scots dragoon guards, La donna e mobile med Placido Domingo/ José Carreras/ Luciano Pavarotti, El condor pasa och Så skimrande var aldrig havet med Sven-bertil Taubetaube. Avsked togs i kapellet.

* I Trönninge kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Leif ”Hulten” Johansson. Som inledning spelade organist Minu Bergman Air av Bach. Vid avskedet sjöng solist Amanda Aasa till eget gitarracko­mpanjemang Sex fot under av Näslund. Vid båren tog anhöriga, släkt och vänner ett sista farväl. Officiant var Allan Svensson. Som avslutning spelades på orgel Tröstevisa av B Andersson.

* I S:ta Anna kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Olga Ottilia Johansson, Halmstad. Som inledning spelade kantor Christina Lindkvist på piano Air av Bach. På musikfil spelades Gråt inga tårar mer med Thorleifs och Där rosor aldrig dör med Christer Sjögren. Officiant var komministe­r Maja Lundström. Barnbarnet Joeliné spelade på fiol Vajande palmer, ackompanje­rad på piano. Som avslutning spelades Gulli-gullan med Jokkmokksj­okke.

* I Harplinge kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Marta Jönsson, Kvibille. Som inledning spelade musikdirek­tör Håkan Brandqvist på orgel Air av Bach. Stefan Westerberg ackompanje­rade sig själv på piano och sjöng Tack min Gud av Hultman och En ton från himlen av G Strandsjö. Som avslutning spelade organisten Gammal fäbodpsalm av Lindberg. Officiant var kyrkoherde Peder Jarnvall.

* I Getinge kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Elsie Karlsson, Getinge. Som inledning spelade kantor Ulrika Ekengren den skotska folkmelodi­n Amazing Grace. Officiant var komministe­r Bengt Ådahl. Avsked togs i kyrkan och som utgångsmus­ik spelades Så skimrande var aldrig havet av Taube.

* I S:ta Anna kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Karin Nilsson, Halmstad. Som inledning spelade musiker Christina Lindkvist Air av Bach. Officiant var komministe­r Susanna Tegberg. Avsked togs i kapellet och som utgång spelades När jag ska lämna världen av Bach.

* I S:ta Gertruds kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Karl-gustav Nilsson, Vallberga. Som inlednings­musik spelade organist Gustav Natt och Dag på orgel Där rosor aldrig dör. Griftetal och överlåtels­e hölls av komministe­r Anne Westin. Efter att släkt och vänner vid kistan tagit ett sista spelade Gustav som avslutning­smusik Tröstevisa av B Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden