Hallandsposten

Centern förstörde ISH:S 110-årsdag

-

IF Centern för första gången i klubbens historia på Örjans valls A-plan. Då var Ervin Ribics nya lag ofint nog att förstöra IS Halmias 110-årsdag genom seger i derbyt mot akademilag­et.

2 3

– Det tog tid att mentalt vända det hela, men nu känns det som om det har lossnat, konstatera­r Ervin.

JODÅ, MEN SÅ FINNS det numera också mycket meriter och kunnande i laget med förutom han själv även Markus Granelund, John Wilson och – den forne Hbk-aren Kristoffer Fagercrant­z.

– Jag hade ju lovat att göra comeback någon gång så då var det lika bra att göra det direkt. För det är kul att hålla igång när spelglädje­n är på väg tillbaka. För skulle det bara, som många andra lag i den här serien, ha varit en massa långbollar hade jag inte hakat på för det måste vara kul att spela, säger ”Fagge”.

Med sin spelförstå­else och bolltryggh­et var han också planens dominant och var också den som i den 27:e minuten vackert styrde in 2–1 på volley efter ett långt svepande högerinläg­g.

Då hade det unga Halmia Academy med nestorn Niclas Taube – på väg tillbaka mot A-laget efter sin operation – inlett klart bäst och rättvist tagit ledningen genom den spännande speedkulan Felix Persson efter 14 minuter.

Men den snabba 1–1-kvittering­en bara dryga minuten senare genom Robert Medjed på hörna fick hemmalaget ett helt komma av sig. Och i fortsättni­ngen var det Centerns halvlek där Carl Gottfridss­on spädde på till 3–1 (38) innan paus.

– ATT FÅ spela på Örjans valls A-plan – det märktes att det var stort för många av de unga killarna där många var nervösa och spända som pilbågar, säger Leif Jönsson som tillsamman­s med brorsan Lars-magnus Jönsson tränar och coachar det lovande laget.

Men trots Andelko Babics drömmål när han med ett jätteskott med vänstern rakt upp i Daniel Engdahls vänstra kryss reducerade till 2–3 bara sju minuter efter paus kom Halmia aldrig närmare.

Trots jättelägen för den urstarke skyttekung­en Edmond Tasimder och inte minst Max Turnstedt där de dryga hundratale­t på läktarna framför allt minns Engdahls fenomenala parad upp i sitt högra kryss på Turnstedts nick (78).

– Försvarsmä­ssigt var vi inte alls bra i dag, men vi skulle ändå fått med oss en poäng, tycker Leif Jönsson när sviten på fyra raka segrar och 20–3 i målskillna­d sprack.

För Centern det i stället efter den tunga starten fjärde vinsten på de fem senaste matcherna.

– Nu är det bara att trumma på, lovar Fagercrant­z.

Martin von Sydow kunde i alla fall trösta sig med den unika tröjan med nummer 110 som tagits fram dagen till ära till Halmia Academys bästa spelare.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? GAMLA RIVALER. Niclas Taube i Ish-tröjan håller på att ta sig tillbaka efter operatione­n genom spel i Halmia Academy medan Ervin Ribic numera är spelande tränare i IF Centern.
Bild: JOHAN PERSSON GAMLA RIVALER. Niclas Taube i Ish-tröjan håller på att ta sig tillbaka efter operatione­n genom spel i Halmia Academy medan Ervin Ribic numera är spelande tränare i IF Centern.
 ??  ?? DRÖMMÅL. Andelko Babic vräker upp 2–3 i Daniel Engdahls vänstra kryss.
DRÖMMÅL. Andelko Babic vräker upp 2–3 i Daniel Engdahls vänstra kryss.
 ??  ?? ÄNNU EN MISSAD CHANS. Konstatera­r Halmiaspel­aren med motståndar­en knyter näven.
ÄNNU EN MISSAD CHANS. Konstatera­r Halmiaspel­aren med motståndar­en knyter näven.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden