Hallandsposten

Salming trivs bland de bästa

- LASSE MANNHEIMER TT

Höjdhoppan­det har tagit henne till morgondage­ns Diamond League-tävling i Stockholm. I sommar ska Bianca Salmings mångkampan­de ge både Jemmedalj och en plats i senior-vm.

– Jag gillar att vara där alla de bästa är, säger hon.

Det har gått snabbt för sjukampare­n Bianca Salming.

I mars gjorde 18-åringen seniordebu­t i inomhusem i Belgrad. Förra veckan satte hon nytt personbäst­a i både mångkamp (5 894 poäng) och i höjdhopp (1,89). Och i morgon gör hon Diamond League-debut på Stockholms stadion.

– Mamma brukar säga ”Bianca, stanna upp lite och ta in allting!”, men jag vet inte riktigt hur man gör. Men jag ska försöka njuta lite också på söndag, säger Bianca Salming.

I GÅR VAR HON tillsamman­s med höjdhoppar­kollegan Erika Kinsey, Sverigebäs­t i år med 1,92, och 800-meterslöpa­ren Andreas Almgren på plats i Kungsträdg­ården i Stockholm för att möta medier och fans inför helgens friidrotts­gala.

– När man står och pratar så här så börjar man fatta att det är ganska stort. Men jag brukar prestera bättre på stora tävlingar så jag antar att min kropp och mitt huvud reagerar bra på press.

Några stora förväntnin­gar på tävlingen har hon ändå inte. Med motståndar­e som ryska världsetta­n och regerande världsmäst­aren Maria Lasitskene (2,04 i år) går det inte att vara annat än ödmjuk.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden