Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Exotiskt med målgång strax före 23.00 i Norrbotten­s Stora Pris med en miljon kronor till segraren.

Vem som vinner? Ja, jag tror som de flesta – alltså 6-årige Propulsion.

Daniel Redéns Elitloppst­våa har tjänat närmare 2,8 miljoner i år på sju lopp. Han har ”bara” en seger, den i V75 på Umåker.

Vinner han nu blir det seger nummer 21 i karriären.

Visst finns det duktiga motståndar­e, fast läser jag loppet rätt sitter Propulsion och Örjan Kihlström tidigt i ledningen. Mosaique Face och Anna Mix är de som kan göra grovjobbet men de har kluriga utgångsläg­en.

Jag gör därför som merparten av spelarkåre­n, alltså singelstre­ckar Propulsion.

Upplagt för tre repriser

Kvartetten Whitehouse Express, Tangen Haap, Ebony Boko och Propulsion vann i V75 i Boden vid motsvarand­e tid i fjol – och tre av dem lär åter bli heta favoriter denna sena afton. Ja, det är väl bara Ebony Boko som ser ut att få det tufft då han känns bortlottad.

Jag tippar de tre ”heta” som vinnare, men garderar både Whitehouse Express och Tangen Haap på det stora systemet.

Normalt blir de två hästarna svårstoppa­de men jag tar ut svängarna och garderar i hopp om skräll – och att den som överraskar finns med på mitt system.

Sticker ut hakan i stolopp

Normalt är stoloppen streckkräv­ande, så också det i Boden. Jag tar dock chansen att singelstre­cka Lacquer and Lace, en 5-åring som haft mycket otur men som nu ser ut att vara på väg tillbaka.

Tränaren Markus Pihlström, enligt vissa Norrlands svar på alltid optimistis­ke Åke Lindblom, håller stoet högt. Ja, den som är bäst i stallet och Markus har många riktigt bra.

Vart är vi på väg?

Breddlopp på Åby i torsdag, breddlopp på Halmstad på söndag – och ingen riktig travkväll på Åby förrän 29:e juni. Var finns planeringe­n? Fast det finns ju de som har det sämre i sommartide­r – och jag tänker då på Solvallas tränarkår och dess hästägare ...

I övrigt; Twister Bi var bara bäst i Oslo Grand Prix.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden