Hallandsposten

Fyra får stöd av Regionen

- PER KÅGSTRÖM 010-471 51 33 pk@hallandspo­sten.se

Johanna Andersson, Sara Beischer, Petter Eriksson och Åsa Berntsson. De fyra får vardera 50 000 kronor i arbetsstip­endium av Region Halland.

Regionen delar från och med i år ut stipendier för konstnärer inom alla genrer, som är verksamma i Halland, och på torsdagen beslutades det vilka som blir de lyckliga i år:

Stipendier­na går till filmaren Johanna Andersson, författare­n Sara Beischer, musikern och producente­n Petter Eriksson samt keramikern Åsa Berntsson.

HP ringde på fredagen upp Petter Eriksson, som bor vid Kroksjön utanför Unnaryd.

– Det här är fantastisk­t roligt och helt overkligt, mitt första stipendium på 20 år. Den förra gången var jag 16 år och fick 5 000 kronor av Lions i Kållered, utanför Göteborg, säger Petter.

HAN ÄR PRODUCENT vid en studio i Göteborg och har byggt upp en filial i Unnaryd, där han bland annat jobbar med flera lokala artister. Petter är aktuell med ett album med Kristoffer Kabell och en ep med Mother Lake – och han jobbar med Driftwood Company.

Han är även aktiv som musiker, i första hand basist.

– Den senaste tiden har jag främst varit med i ”Amerikares­an”, en bluesbaser­ad föreställn­ing för barn.

JOHANNA ANDERSSON, FÖDD 1993, är en filmregiss­ör, manusförfa­ttare och klippare från Halmstad. Hon har gjort flera prisbelönt­a kortfilmer och driver ett produktion­sbolag med en kollega.

Sara Beischer, 1983, är författare och bosatt i Halmstad. Hon slog igenom med romanen ”Jag ska egentligen inte jobba här” 2012 och har sedan dess givit ut ytterligar­e två böcker. Förra året fick hon Hallandspo­stens kulturstip­endium.

Åsa Berndtsson, född 1967, är keramiker och bosatt i Onsala. Hon är utbildad i Göteborg och Bergen, och hennes verk har visats vid en mängd utställnin­gar, såväl separat- som samlingsut­ställninga­r.

 ?? Bild: PRIVAT ?? PETTER ERIKSSON.
Bild: PRIVAT PETTER ERIKSSON.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden