Hallandsposten

Svag start för Håkanutstä­llning

- JOHAN LINDQVIST 031-62 47 78 johan.lindqvist@gp.se

I genomsnitt 88 besökare om dagen har sedan premiären besökt Håkan Hellström-utställnin­gen på Liseberg. – Det är siffror vi förstås inte är helt nöjda med, säger Annika Risberg, informatör på nöjesparke­n.

Den 22 april invigdes den uppmärksam­made Håkan Hellströmu­tställning­en på Liseberg. Sedan dess har nöjesparke­n i skrivande stund haft öppet under 34 dagar. Under den tiden har enligt parkens egen statistik knappt 3000 besökare valt att lösa entré till utställnin­gen om landets just nu största artist. Det betyder ett snitt på 88 besökare om dagen.

– Det är siffror vi förstås inte är helt nöjda med, men vi hoppas och tror att fler ska välja att besöka utställnin­gen nu när konsertver­ksamheten kommer igång på allvar. Då det är det ju många musikintre­sserade som rör sig i parken, säger Annika Risberg.

ENLIGT UPPGIFT TILL GP ska man nu intensifie­ra arbetet med att marknadsfö­ra utställnin­gen, bland annat produceras en ny reklamfilm.

– På måndag är det ju dessutom dags för allsången med Lotta Engberg och där kan säkert finnas en del som också vill se Håkan-utställnin­gen, fortsätter hon.

Utställnin­gen om Håkan Hellström, där man får en inblick i såväl artistens karriär som hans uppväxt i Frölunda och den samtida musikscene­n i Göteborg, ersatte attraktion­en Evert Taube och hans värld. Något som har väckt en del kritiska röster.

– Det går inte riktigt att jämföra besökssiff­rorna med varandra, det är lite olika målgrupper, menar Annika Risberg.

Evert Taubes värld fick åtta år i nöjesparke­n men stängdes med motivering­en att publiktill­strömninge­n inte motsvarade förväntnin­garna.

Evert Taubes värld lockade knappt 30 000 besökare per år, inte i närheten av de 250 000 parken hade förväntat sig. Det ska dock sägas att inträdet var gratis till Taube-utställnin­gen medan det kostar 75 kronor att komma in på Håkans dito.

NU ÄR FÖREMÅLEN i Taube-utställnin­gen till salu och det finns ett antal intressent­er. Lisebergs styrelse ska ta ställning i frågan i sitt planerade möte veckan efter midsommar.

– Det är viktigt för Lisebergs ledning att Taube-utställnin­gen även

”Jag har sett gäster komma ner från utställnin­gen arm i arm och sjunga Håkanlåtar”

ANNIKA RISBERG Införmatör, Liseberg

framöver hamnar i ett sammanhang där den kommer allmänhete­n till del, säger Annika Risberg.

HÅKAN Hellström-utställnin­gen på Liseberg är en tillfällig satsning och många av föremålen är inlånade från Hellström själv och andra privatpers­oner.

– Vill man se den får man passa på, som vi vet i dag finns den bara kvar året ut. Den är uppskattad av många som varit där, jag har sett gäster komma ner från utställnin­gen arm i arm och sjunga Håkanlåtar, berättar Annika Risberg.

 ?? Bild: JOHAN LINDQVIST ?? FOLKTOMT. Än så länge har inte Liseberg lyckats locka folk till Håkan Hellström-utställnin­gen.
Bild: JOHAN LINDQVIST FOLKTOMT. Än så länge har inte Liseberg lyckats locka folk till Håkan Hellström-utställnin­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden