Hallandsposten

Skolskjuts­tiderna ger lång skoldag

-

SKOLA. Vi fick hem skolskjuts­tiderna för vår dotter. Varje torsdag nästa termin kommer hon åka från skolan 15.50 och är då inte hemma förrän 16.30. Vårt barn ska fylla 9 år. Ska vi bränna ut våra barn i så unga år? Ska en nioåring känna att hen inte orkar med livet; skoldagen läxorna kompisarna fritidsakt­iviteten? Vi anser att skolan är mycket viktig och vi vill att våra barn ska orka slutföra både grundskola­gymnasie -universite­t med goda resultat, och fortfarand­e må bra både psykiskt och fysiskt. Är det inte vad samhället också önskar?

HUR SKA BARNEN kunna känna en balans mellan skola och fritid när skolplikte­n gör att de inte har möjlighet att vara hemma förrän 16.30? Som förälder försöker vi göra vårt yttersta för att vår dotter ska må bra och uppnå goda skolresult­at. Vi erbjuder henne en självvald meningsful­l fritid, vila, lek, näringsrik mat, tillräckli­gt med sömn, extra träning i matematik och svenska. Tänk om skolan då kunde gå oss till mötes och erbjuda rimliga skoltider. Vi är mycket tacksamma för alla fantastisk­a pedagoger som gör sitt yttersta för våra barn på Elias Fries skola! Ni är guld värda!

Vi har blundat för att skolan saknar matsal och maten vissa dagar inte finns för att få äta sig mätt. Vi har blundat för att man skjutsar våra barn till en sliten idrottshal­l för att ha idrott i helklass 41 elever med dusch utan tvål. Vi har blundat för att vårt barn kommer hem ljudkänsli­g och gråtmild efter att ha varit i helklass. När kommer Elias Fries skola få rimliga skoltider, rimliga klasstorle­kar, egen matsal, idrottshal­l och slöjdsal? Kommer det ske när våra barn redan vuxit upp och eventuellt tagit skada av sina första sex skolår i ständig stress och brist på ork?

HEMMA 16.30. VI tror att det kan bli förödande för vårt barns utveckling. Vi känner oss så ledsna och förtvivlad­e över att ni som har makten i Hylte kommun inte är mer rädda om våra barns hälsa. Det handlar om våra barn, det handlar om en nioåring som ska orka med livet. Länge.

Oroliga föräldrar, Elias Fries skola, Hyltebruk

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden