Hallandsposten

”Det saknas bevis mot Arbogakvin­nan”

-

Inga tekniska bevis, inget ekonomiskt motiv och ett dödsfall som inte med säkerhet kan sägas bero på ett brott. Den mordmisstä­nkta 42åringens advokat hävdade under sista rättegångs­dagen att polis och åklagare på förhand bestämt sig för att kvinnan är skyldig.

– Det finns bara försvårand­e omständigh­eter. Och det mest försvårand­e är att den som har planerat det här, och den som har förmått [expojkvänn­en] att utföra dådet, det är hennes egen dotter, sade Susanna Cleve, som företräder 42åringens mamma och hennes anhöriga.

I dag fattas beslut om kvinnan ska genomgå en stor rättspsyki­atrisk undersökni­ng i samband med en enskild överläggni­ng om skuldfråga­n. Hon blir kvar i häkte med restriktio­ner, däremot gäller inte längre restriktio­nerna för expojkvänn­en.

42åringen står åtalad för att ha mördat sin make och för mord och mordförsök på sina föräldrar i de så kallade sommarstug­emorden. Åklagarna yrkar på att kvinnan döms för mord i båda fallen.

Amanda Hikes försvarar 42åringen. I sitt anförande gjorde hon direkt en stor poäng av bristen på teknisk bevisning mot kvinnan.

– Det finns ingen som helst teknisk bevisning som binder (42åringen) till brottet. Ingen som helst, säger Hikes.

Advokaten gjorde sitt bästa för att bevisa att kvinnan omöjligen kan ha hunnit förflytta sig tur och retur mellan sitt hem och sommarstug­an under mordkvälle­n. Amanda Hikes försöker också framställa expojkvänn­en som opålitlig. Särskilt hans utpekande av 42åringen som anstiftare anser hon vara ett rent påhitt.

Vad gäller det misstänkta mordet på 42åringens make framhäver Hikes att det inte ens är bevisat att det handlar om ett mord.

På grund av den eventuella rättspsyki­atriska undersökni­ngar kan domen dröja mellan fyra och sex veckor längre än normalt. (TT)

 ?? FOTO: TT ?? 42-åringen står åtalad för mord och mordförsök.
FOTO: TT 42-åringen står åtalad för mord och mordförsök.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden