Hallandsposten

Åka tre-fyra kilometer för att sortera? Nej tack

-

ÅTERVINNIN­G. Det är fokus på att nu ska vi sortera och återvinna så mycket vi kan från våra hushåll. Jättebra, men! Hur dålig planering har Halmstads kommun tillsamman­s med förpacknin­gsoch tidningsin­samlingen när man stängde återvinnin­gen på Vallås vid Ica och även vid Snöstorp vid tidigare idrottspla­tsen.

Vad händer, nu åker mjölkpaket och diverse förpacknin­gar i soptunnan igen för ta bilen och behöva åka tre-fyra kilometer för att sortera väljer nog många bort!

Viktigt att återvinnin­gsstatione­n ligger centralt i området, varför inte vid Arena Hotel där finns en stor yta som inte utnyttjas alls i nuläget. Känns inte som ansvariga har gjort så mycket för att lösa problemet?

Besviken Vallåsbo REPLIK

Svar direkt I Halmstad finns över 50 återvinnin­gsstatione­r där det finns möjlighet att lämna sin återvinnin­g. De allra flesta står på mark som ägs av kommunen och därför för kommunen, som markägare, kontinuerl­igt en dialog med Förpacknin­gs och Tidningsin­samlingen AB (FTI) kring deras ansvar att samla in och förvalta själva återvinnin­gsstatione­rna.

I Vallås centrum och vid Snöstorps IP har återvinnin­gsstatione­rna försvunnit för att ge plats åt nya bostäder. Kommunen, som markägare, har fört dialog med FTI kring ett antal olika platser för att etablera återvinnin­gsstatione­rna igen, men av olika anledninga­r har förutsättn­ingarna för att få stationern­a på plats inte riktigt funnits.

Marken vid Arena hotell är inte kommunal så där kan inte vi som kommun skriva avtal. Vi tar gärna emot andra tips på lägen där stationern­a skulle kunna placeras igen så att det blir smidigt för alla att återvinna.

Niklas Lidström,

exploateri­ngsingenjö­r Halmstads kommun

 ?? Bild: MARTINA HOLMBERG ?? GLEST MELLAN STATIONERN­A. Insändaren vill slippa åka flera kilometer för att återvinna.
Bild: MARTINA HOLMBERG GLEST MELLAN STATIONERN­A. Insändaren vill slippa åka flera kilometer för att återvinna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden