Hallandsposten

Halmstads BK:S ordförande Tony Karlsson och nye tränare Igor Krulj chattar i dag med HP:S läsare.

FOTBOLL: IGOR KRULJ OCH TONY KARLSSON SVARAR PÅ LÄSARNAS FRÅGOR

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

På lördag är det allsvensk omstart för Halmstads BK mot Elfsborg hemma på Örjans vall. Sedan den senaste matchen mot Sirius har tränaren Janne Jönsson fått ta ett kliv tillbaka som manager medan Igor Krulj har blivit ny chefsträna­re.

Sex poäng på de inledande tolv matcherna och den enda segern i premiären mot Östersund tvingade Hbk-ledningen att till slut agera.

Igor Krulj – blott 28 år gammal – som så sent som i januari kom till HBK som assisteran­de tränare fick ta klivet upp som chefsträna­re medan klubben var angelägen att behålla Jönsson inom organisati­onen med all sin erfarenhet, sitt kon- taktnät, sin förmåga att utveckla unga spelare och inte minst – sitt engagemang.

– DET HAR varit en överbelast­ning med för många roller, där jag på alltför många träningar har haft mobilen på. Därför har jag själv varit i de tankarna. För kan vi genom att effektivis­era där Igor fokuserar på träning och matcher och jag på helheten med lagbygget, förhandlin­gar, översyn av ungdomsver­ksamheten kan vi kanske höja oss de där tio procenten som krävs för att laget ska lyfta, sa Jönsson efter rockaden.

SÅ PÅ VILKET sätt kommer man att märka att Krulj, utan större erfarenhet, har tagit över HBK? Kommer han att förändra spelsystem­et? Kommer han att ändra träningsup­plägget? Vilka spelare anser han sig behöva för att klara uppdraget att rädda HBK kvar i Allsvenska­n? Vad anser han har gått snett så här långt? Hur kommer rollfördel­ningen med Janne Jönsson att se ut i fortsättni­ngen? Varför blev det ingen träningsma­tch under uppehållet? Och inte minst – vem är Igor Krulj?

Samtidigt ska Hbk-ordförande­n Tony Karlsson och styrelsen ge han och laget de nödvändiga resurserna. Finns de ekonomiska musklerna? Eller hur skapas de? Vad kan göras bättre i klubben? Hur ser Sead Haksabanov­ics framtid ut i klubben? Är Emir Kujovic en möjlig värvning? Vilka spelare är på väg in och vilka riskerar att lämna?

I DAG MELLAN klockan 18.00 och 20.00 har du som Hp-läsare och Hbk-supporter möjlighet att ställa just de frågorna och många fler till Igor Krulj och Tony Karlsson.

Missa inte den chansen.

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ROGER LARSSON, ARKIV ?? MOT VÄGGEN. Torsdag kväll finns chansen att ställa frågor till HBK:S nye chefsträna­re Igor Krulj och Hbk-ordförande­n Tony Karlsson inför den allsvenska omstarten mot Elfsborg på lördag.
Bild: JARI VÄLITALO/ROGER LARSSON, ARKIV MOT VÄGGEN. Torsdag kväll finns chansen att ställa frågor till HBK:S nye chefsträna­re Igor Krulj och Hbk-ordförande­n Tony Karlsson inför den allsvenska omstarten mot Elfsborg på lördag.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden