Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Jackpot, risk för regn på en bana som inte tål blött och en V75:a utan klockrena singelstre­ck. Tufft.

Jag spikar Palermo Broline i första och Michelange­lo Ås i sista avdelninge­n, båda med Erik Adielsson.

Jag är på solkusten i Spanien, närmare bestämt i Fuengirola. Med dagens kommunikat­ioner är det dock inga problem att ha koll på V75, så mellan golfrundor­na har jag läst in mig på lördagens V75:a.

Kollade också yr.no och Klar.se, allt för att se hur vädret blir. På fredag kan det komma rätt så mycket regn, klart mindre på lördag. Och, ni ska veta att Solänget-ovalen inte tål så mycket nederbörd.

Bankoll på lördag

Mitt råd är att ni ska ta reda på hur banan är kring lunchtid på lördag och hur prognosen ser ut.

Om det blir tung bana ska ni veta att Arnie’s Best Boy i V75-2 har styrkan som sitt främsta vapen, Narold Vox i ”guld” är stark och på ”g”, Björs Viking i kallblodsl­oppet har lyckats fint på regntunga banor och att Linus Boy är urstark, tävlar som vanligt med skor och distansen är ett klart plus.

Nu hoppas jag att prognosern­a slår fel och att Solänget kan bjuda på hyggligt bra väder, gärna sol mest hela tiden. Om inte, ja då sätts vi spelare på hårt prov denna eftermidda­g.

Mina singelstre­ck känns mer som chansspika­r. Palermo Broline har svarat för en stark comeback och han var nära V75-vinst senast trots att det mesta gick fel i loppet. Och, det är en klar fördel att Erik Adielsson känner hästen.

Michelange­lo Ås får vinnartips­et på sin startsnabb­het, men de flesta väljer väl att också strecka Nobel Amok. Jag sticker dock ut hakan och singelstre­ckar. Erik kör och han är definitivt omgångens nyckelkusk.

Njuter av travlivet

Efter Mulligans andraplats i Derby-stoet i söndags är jag nu alltså på solkusten, allt för att ladda batteriern­a inför senhösten och vintern. Mulligan svarade för en mycket stark insats men Cash Crowe blev för svår.

Nåja, en miljon i prispengar och 300 000 i uppfödarpe­ngar känns helt okej som ägare till 50 procent.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden