Hallandsposten

Företagare förföljd av sabotage

- JOAKIM KULLBERG 010-471 51 92 jk@hallandspo­sten.se

Sedan butiken öppnade för snart fyra år sedan har rutan ut mot Bankgatan krossats tre gånger och i somras eldade någon upp företagets husbil. – Det är riktigt tråkigt, säger butiksägar­en Sam Sadein.

På lördagsför­middagen när Sam Sadein kom till sin butik Telerepara­tion, som lagar spruckna skärmar på smartphone­s, vid Lilla torg upptäckte han att någon hade krossat en ruta som vetter ut mot Bankgatan. Och det var inte första gången.

– Det är tredje gången på tre år, säger Sam Sadein som blev utsatt även för annan typ av skadegörel­se i somras.

DÅ HADE SAM Sadein byggt om en husbil till en ambulerand­e telefonver­kstad som stod parkerad på Flygstaden – men en sen kväll i juli brann hela husbilen upp.

– Det värsta är att jag inte vet om det är personligt eller om det bara är skadegörel­se. Hade jag haft några fiender hade jag åtminstone kunnat misstänka någon, säger Sam Sadein.

Butiken ligger mittemot Röda Kvarn och passeras därför av många nattliga flanörer som rör sig mellan krogarna i centrum. Förklaring­en kan därför vara så enkel att rutan har krossats under något bråk.

– Det kan vara ren idioti, men det är ändå riktigt tråkigt, säger Sam Sadein.

Skadegörel­sen på butikens ruta påverkar inte öppethålla­ndet, men verksamhet­en drabbas ändå av glaskrossa­ndet.

– Det är ju kostsamt. Jag måste laga en hel del mobiltelef­oner för att betala för de trasiga rutorna. Sedan måste jag laga ännu fler telefoner för att få ihop till hyra och min egen lön, säger Sam Sadein.

TROTS DEN DYRA reparation­en som väntar och ovissheten om varför han har utsatts för skadegörel­se upprepade gånger har Sam Sadein fortfarand­e glimten i ögat.

– Jag får börja med en ny slogan: ”Ser din telefon ut som vår ruta? Kom in så lagar jag den”.

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? OKLART VARFÖR. Sam Sadeins butik på Bankgatan har blivit utsatt för skadegörel­se flera gånger. Sedan butiken öppnade har ena rutan krossats tre gånger.
Bild: JARI VÄLITALO OKLART VARFÖR. Sam Sadeins butik på Bankgatan har blivit utsatt för skadegörel­se flera gånger. Sedan butiken öppnade har ena rutan krossats tre gånger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden