Hallandsposten

Sju frågor till Lisa Petrelius...

- CECILIA WELIN

...projektled­are för Fritidsban­ken som i söndags deltog i den rikstäckan­de insamlinge­n Ge bort till sport.

* Hur gick det i helgen? – Jättebra. Bara under söndagen fick vi in över 400 kilo fritids- och sportpryla­r. Och det var inte bara vi som var glada och tacksamma utan de som skänkte var minst lika glada. De blev av med saker samtidigt som de visste att de skulle komma till användning.

* Ni gjorde en storsatsni­ng förra veckan för att samla in saker till Fritidsban­ken i Halmstad som öppnar i slutet av månaden och som kommer att låna ut prylar gratis. Hur många kilo är ni uppe i totalt nu? – 830 kilo. Och det är inte för sent att lämna in prylar för den som vill. Vi tar emot fortlöpand­e.

* Vad har ni fått in mest av? – Inlines, skridskor, fotbollssk­or, klubbor och rack av olika slag, skidor, snowboards och pjäxor. Men vi behöver mer av allt för att kunna erbjuda mångfald i storlekar och sorter.

* Vad är det mest udda ni har fått? – Ett hemmagym med lite hantlar och vikter och sådant.

* Vad saknar ni? – Det skulle vara kul att få in fler sällskapss­pel som kubb och krocket, men även inomhusspe­l, gamla klassiska spel som monopol till exempel. Och lite mer friluftssa­ker som tält och stormkök och sådant. Och bollar, vi har nästan inte fått in några fotbollar.

* I samband med Ge bort till sport arrangerad­e ni en egen föreningst­ävling där den förening som samlade in flest saker skulle vinna 5 000 kronor. Hur gick det? – Vi har bestämt att ge dem mer tid så att de kan samla in saker i lugn och ro. De kommer att kunna samla in prylar under hela september och så korar vi vinnaren i samband med vår officiella invigning i början av oktober.

* Hur gick det totalt i insamlinge­n Ge bort till sport? – Det samlades in 29 ton i hela Sverige mot 9 ton förra gången som var för två år sedan. En helt fantastisk siffra.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden