Hallandsposten

BEGRAVNING­AR

-

* I S:t Clemens kyrka hölls på fredagen begravning­sgudstjäns­t för Kjell Andréasson, Laholm. Ingrid Melltorp inledde med att på orgel spela Gammal Fäbodpsalm av Lindberg. På flygel ackompanje­rade hon därefter Malin Olsson som sjöng En gång ska vi åter mötas av Maluck/ Ryde samt Två solröda segel av Williams/kennedy/wilson. Mattias Grönroos medverkade på kontrabas och Magnus Johansson på trumpet. Magnus Johansson spelade solo i Oh mein Papa av Burkhard, La Paloma av Yradier samt En natt i Moskva av Solovjov-sedoj. Officiant var kyrkoherde Anders Knutsson. Efter att släkt och vänner vid kistan tagit ett sista farväl sjöng Markus Barske, ackompanje­rade av musikerna, My way av P Anka/j Revaux/ C Francois. Som avslutning­smusik spelade Ingrid Melltorp på flygel och Mattias på kontrabas Somewhere, My Love, det vill säga Lara’s Theme från Doctor Zhivago.

* I Tjärby kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Greta Eriksson, Genevad. Som inlednings­musik spelade kantor Anneli Segerstedt på orgel Jag har hört om en stad av Lithell. Officiant var komministe­r Maria Stålnacke. Vid kistan tog anhöriga, släkt och vänner ett sista avsked. Som avslutning­smusik spelades den skotska folkmelodi­n Amazing Grace.

* I Rydöbruks kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Ingrid Gabrielsso­n, Torup. Som inledning spelade dottern Helena Wattström på piano och Camilla Sarner på tvärflöjt Please release me av E Miller/r Young. Därefter sjöng solisten Anna-britta Jigsved Där rosor aldrig dör av D Bergagård till ackompanje­mang av kantor Olof Jigsved. Officiant var kyrkoherde Kjell-åke Dernestål. Svärsonen Anders Wattström sjöng O, store Gud av Boberg. I kapellet tog döttrarna med familjer tillsamman­s med övrig släkt och vänner ett sista farväl. Anna-britta Jigsved sjöng Var jag går i skogar, berg och dalar av Rosenius. Som avslutning spelade kantorn O, huru ljuvligt av Flemming.

* I Färgaryds kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Berny Karlsson, Hyltebruk. Som inledning spelade kantor Regina Burton Tröstevisa av B Andersson varefter solisten Pia Andersson sjöng Som en bro över mörka vatten av P Simon/arenhill. Officiant var kyrkoherde Bo Lindbladh. Solisten sjöng också Himlen är oskyldigt blå av T Gärdestad. I kyrkan tog makan och sönerna med familj tillsamman­s med syskon, övrig släkt och vänner ett sista farväl. Solisten sjöng Flyttfågla­rna av Lithell och som avslutning spelade kantorn den skotska folkmelodi­n Amazing grace.

* I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Olle Karlsson, Skedalahed. Som inlednings­musik spelade kantor Lena Nielsen på orgel Air av Bach. Därefter lyssnade man på Jag har hört om en stad med Christer Sjögren. Officiant var komministe­r Jan Lindmark. Vid kistan tog anhöriga släkt och vänner ett sista avsked och farväl. Du är för alltid en del utav mig med Lasse Berghagen spelades upp efter det och som avslutning­smusik spelade kantorn den skotska folkmelodi­n Amazing Grace.

* I S:ta Katarina kapell har borgerlig begravning­sceremoni hållits för Karl-erik Larsson, Halmstad. Som inledning spelade Stefan Wikrén på piano den skotska folkmelodi­n Amazing grace varefter Nina Widegren sjöng Så skimrande var aldrig havet av Taube och Håll mitt hjärta av B Skifs/p Hallström. Officiant var Håkan Benskiöld. Efter att familj, släkt och vänner tagit farväl vid kistan spelades Stad i ljus med Tommy Körberg. Begravning­sakten avslutades med att Stefan Wikrén på piano spelade Sommarpsal­m av Åhlen.

* I Söndrums kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Ulf Lägge, Halmstad. Som inledning spelade organist Örjan Kappelin Öppna landskap av U Lundell varefter Pontus Lägge höll ett minnestal för sin pappa. Nina Widegren sjöng Tears in heaven av E Clapton. Officiant var Olof Olsson. Solisten sjöng också Jag fick låna en ängel av S Clamp. Efter att familj, släkt och vänner tagit avsked vid kistan sjöng solisten Kärleken är av I Forsman. Gudstjänst­en avslutades med att organisten spelade Annies song av Denver.

* I Femsjö kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Maria Odelhage, Löjenäs. Som inledning spelade kantor Daryl Stenström Adagio av Albinoni. Officiant var prosten Björn Berggren. I kyrkan tog släkt och vänner ett sista farväl. Som avslutning spelade kantorn Himlen är oskyldigt blå av Gärdestad.

* I S:ta Anna kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Barry Sjögren, Halmstad. Akten inleddes med att kantor Christina Lindkvist på piano spelade Brusa högre lilla å av J:son Lindh. Solisten Jessica Nylander sjöng därefter Tears in heaven av E Clapton, Som en bro över mörka vatten av P Simon/arenhill samt Now you belong to heaven av M Olsen. Officiant var komministe­r Susanna Tegberg. Avsked togs i kapellet till stilla musik och som avslutning spelades på piano För kärlekens skull av Gärdestad.

* I S:ta Anna kapell har hållits begravning­sakt för Sven Strömberg, Halmstad. Som inledning spelade Jessica Nylander på piano Så länge skutan kan gå av Taube. Därefter lyssnade man på Så skimrande var aldrig havet, även den av Taube, samt La Martiniana med Lila Downs. Akten hölls av anhöriga. Avsked togs i kapellet till stilla pianomusik och som avslutning spelades på piano Min älskling du är som en ros av Taube.

* I S:ta Anna kapell har hållits begravning­sakt för Siv Svalin Ekberg, Halmstad. Borgerlig officiant var Jonas Ottosson. Musik som spelades var Gotländsk sommarnatt med Ernie Englund, Så skimrande var aldrig havet med Sven-bertil Taube, La Paloma med Arne Lamberth, Sakta vi gå genom stan med Monica Zetterlund samt avslutning­svis Tröstevisa med Benny Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden