Hallandsposten

Ungt HBK förlorade Dm-finalen

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Ingen klubb har vunnit fler senior-dm än Halmstads BK. Men den 30:e titeln dröjer minst ett år till. – En jättenytti­g match, säger U19-tränaren Johan Bergström efter 2–5-förlusten i finalen mot Onsala.

HBK brukar för det mesta matcha U19-laget i distriktsm­ästerskape­t och gjorde så även i finalen på Rydets IP:S konstgräs i Onsala.

Den här gången var laget dessutom extra ungt och kompletter­at med U17-spelare eftersom en del krafter sparades inför tisdagens hemmamatch mot Djurgården i U21-slutspelet i Harplinge.

ONSALA BK SLÅSS i toppen av division 3 och jagar uppflyttni­ng till division 2.

– Vi får berömma Onsala som spelar en bra och trevlig fotboll. Våra killar gjorde sitt yttersta, men i dag rådde vi inte på dem. Många hade inte spelat eller tränat så mycket tillsamman­s innan och med lite tid så hade vi matchat dem bättre, anser Johan Bergström.

Onsala tog ledningen redan i femte minuten, men HBK vände till 2–1 efter 42 minuter. Båda målen gjordes av högermittf­ältaren Emil Tot Wikström.

Hemmalaget hann emellertid kvittera före pausen och satte sedan in det avgörande rycket i andra halvlek. 3–2-målet dröjde dock till 66:e minuten.

– Det är 20 minuter där det är en rätt jämn kamp i början på andra. Men sedan tycker jag att Onsala spelar ut ordentligt och vinner rättvist, medger Johan Bergström.

HBK BLEV UTAN Dm-pokal, men åkte ändå inte hem lottlöst.

– Framför allt var det en viktig erfarenhet­speng vi fick med oss. Det var en jättenytti­g match, tycker Bergström.

För Onsala handlade det om första senior-dm-guldet. HBK har 29 titlar (senast 2014) och toppar bästa-listan genom tiderna före IS Halmia, som har 27 segrar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden