Hallandsposten

Peter Unterstein­er oskadd i kollision

- THOMAS ENGMAN

Två segrar, favoritfal­l och fall från sulkyn var en stor del av det som Peter Unterstein­er fick uppleva på Halmstadtr­avet.

– I själva olyckstill­budet som inträffade efter målgången krokade vi ihop men bara ett hjul som gick sönder, berättar Peter.

Peter var vid gott mod både före och efter den händelsen med Magnifik Coktail.

INDIRA O.E. VAR först i mål i ett treåringsl­opp men mer fokus var det runt Peters hästar i streckspel­en. Bo Kenneth var hårt betrodd och Peter drog tidigt till ledningen i ett sprinterlo­pp.

– Han stod verkligen på tur för seger och skönt att det funkade, förklarade Peter den säkra segern.

Akermann tränas i Danmark hos Michael Juul och förra året var femåringen en av topparna i derbykulle­n. Det blev en vass prestation från hans sida med Thomas Uhrberg.

– Det flöt på bra från start och man vet ju aldrig men Christoffe­r släppte ledningen till oss. Han gick snabbt sista 500 meterna, säger Uhrberg

Magic Happens från utvändigt ledaren kunde aldrig gå i närkamp i spurten.

– Det var ändå helt okej, tycker Unterstein­er.

Första gången bakom startbilen var inget bekymmer för Blue Mustasche som tog tredje raka segern. Marc Elias lämnade inget åt slumpen utan drog direkt till ledningen och skakade av sig Justina mitt på upploppet.

Nygamla tränaren Riccardo Bianchi har fått bra snurr på Coolkindac­razed som gick undan från ledningen till lätt seger.

– Han har gått framåt med förra loppet, menar Peter Ingves.

DEN STORA SKRÄLLEN stod amatören David Källgren för som vann stoloppet med Rita De Castella. Ett utropsteck­en får också Black Snapper som vann med krafter kvar i mål.

Amatörpoka­len gick till Håkan B Johansson som i en snabb avslutning lotsade Stefan Perssons nyförvärv Bonnies Celebrity till säker seger.

 ?? Bild: LUDVIG THUNMAN/ARKIV ?? HÄNDELSERI­K KVÄLL. Peter Unterstein­er vann dubbelt, men var också inblandad i en kollision på Halmstadtr­avet i går kväll.
Bild: LUDVIG THUNMAN/ARKIV HÄNDELSERI­K KVÄLL. Peter Unterstein­er vann dubbelt, men var också inblandad i en kollision på Halmstadtr­avet i går kväll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden