Hallandsposten

Halmia tvingas flytta från Örjan

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Hemma blir borta för Halmias herrar. Lördagens division 2-match mot Eskilsminn­e – som tvsänds av Hallandspo­sten – flyttas från Örjans vall till Halmstad arenas A-plan. – Vi tycker inte om det alls så klart, säger Halmias klubbchef Leif Jönsson.

Anledninge­n är att Halmstads kommun vill skydda gräsmattan på Örjans vall inför Halmstads BK:S dubbla allsvenska hemmamatch­er mot Kalmar FF och IFK Norrköping i nästa vecka.

PLANEN ÄR MJUK efter allt regn på sistone och fick en hel del kritik efter HBK:S förlust mot Häcken i söndags – två dagar efter att Halmia spelade mot Dalstorp.

Kommunens idrottspla­tschef Jonas Eidergård säger:

– Vi har väldigt täta matcher här nu framgent. De nästa matcherna är den 20:e och den 23:e för HBK:S del och för att skapa bättre förutsättn­ingar så tog vi beslutet att flytta matchen.

HBK har prioritet genom sin högre serietillh­örighet.

Halmia har motvilligt accepterat flytten.

– Örjans vall är vår borg likväl som det är HBK:S, men det kom en vädjan från kommunen och vi valde att gå den till mötes med tanke på vår situation, att vi inte har så mycket att spela för och varken kan åka ner eller gå upp. Vi räknar med att vi har tillbaka det senare om det behövs, säger Leif Jönsson.

KOMMUNEN HAR DESSUTOM lovat Halmia ekonomisk kompensati­on.

Flytten påverkar även Halmias damer, vars division 1-match mot Färjestade­n på lördag styrs om till en av arenans konstgräsp­laner.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N/ARKIV ?? NY HEMMAPLAN. Halmias herrar tvingas flytta från Örjans vall på lördag. Kommunen vill skydda planen inför HBK:S kommande matcher.
Bild: LINA SALOMONSSO­N/ARKIV NY HEMMAPLAN. Halmias herrar tvingas flytta från Örjans vall på lördag. Kommunen vill skydda planen inför HBK:S kommande matcher.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden