Hallandsposten

Många vill se idrott live men har inte råd

-

IDROTT. Nu återkommer jag till devisen att man måste gå till roten med det onda för att förstå problemet. Den här gången gäller det idrotten i Halmstad. När jag kom hit till Halmstad på 80-talet så blomstrade idrotten. Man kunde för en billig penning gå och se Drott spela i gamla idrottshal­len, se fotboll på Örjans vall med mera. Det var knappast en enda match som inte var utsåld på Drotts matcher. HBK, HBTK, Drott med flera klubbar låg i topp. Detta borde Halmstads politiker vara rädda om.

SOM JAG UPPLEVDE det på 80-talet så hade man förstått detta. Det gick att tala med politiker och tjänstemän för att nå en lösning. Men detta går inte idag. Hur kan jag nu påstå detta? Titta på HK Drott, ett av deras största problem är planhyror. Tack vare att dessa är så höga så har man inte haft råd att betala dem. Problemet är inte ett problem för bara Drott utan har drabbat många av klubbarna i Halmstad. Vad gjorde man för fel? Jo man måste ju visa att kommunen hängde med, så man rev gamla idrottshal­len och byggde en flott arenahall. Då satte det fart på prissättni­ngen av hyrorna. Med höjda hyror steg entréprise­rna och facit blev mindre antal besökare på matcherna.

Hur kan jag påstå att publiken skulle komma till matcherna om priset var lägre på inträdet? Ja det är ju bara att se på siffrorna när man har den så kallade Grindslant­en. Det kan komma upp till cirka 2 000 personer på en hockeymatc­h vid dessa tillfällen, när man höjer entréavgif­ten kommer man sällan upp till 500 åskådare. Orsaken är framförall­t priset. Många vill se idrott live men har inte råd. Man stannar hemma och ser på tv i stället.

VAD SKULLE DÅ kunna lösa detta problem, jo en procenthyr­a. Om detta gällt hade inte HK Drott haft så stora problem med kommunen. När ni röstar nästa gång och är intressera­d av idrott. Kolla med politikern­a vad de vill med Halmstads idrott.

Lars Broman

 ?? Bild: HP/ARKIV ?? DYRT. Det kostar för mycket att se på sport live, menar skribenten.
Bild: HP/ARKIV DYRT. Det kostar för mycket att se på sport live, menar skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden