Hallandsposten

Kultur & nöje.

-

En barnkör vid kulturskol­an repeterar sånger om hopp och en renare miljö.

Det blir sångerskan Hannah Svensson, med rötterna i Falkenberg, som inviger jazzhösten i Halmstad. Det blir en termin som för ovanlighet­ens skull innehåller en film: ”I called him Morgan”.

Hannah Svensson Quartet kommer till Festsalen vid Halmstads teater på tisdag den 19 september med ett program som berör sångerskor som Billie Holiday, Ella Fitzgerald och Eva Cassidy.

Det är höstens första program för Föreningen Jazz i Halmstad och även vid det andra, tisdag den 3 oktober, står det en sångerska på scenen: Ellen Andrea Wang. Hon spelar även kontrabas och kommer till Stadsbibli­oteket i sällskap med två medmusiker.

Höstens tredje jazzkväll, den 10 oktober, är lite speciell, en kombinatio­n av konsert och film. Först spelar Lee Morgan Tribute band, bestående till största delen av Halmstadmu­siker, och där efter visas filmen ”I called him Morgan” i Figarosale­n. I övrigt ser programmet ut så här. • 26/10: Fredrik Kronkvist Afro Cuban Supreme. • 31/10: Höstlovsja­m. • 7/11 Oddjob. • 21/11 Kristin Korb, Magnus Hjorth och Snorre Kirk. • 5/12: Anna Sise.

PER KÅGSTRÖM

 ??  ??
 ?? Bild: ARKIV ?? Hannah Svensson.
Bild: ARKIV Hannah Svensson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden