Hallandsposten

KLIPP

-

* Visst är skandalen allvarlig, visst borde Hultqvist ha snackat med chefen. Men i ett läge när det är uppenbart att statsrådsb­eredningen hade informatio­nen så får det sättas i rätt proportion. Nu går granskning­en vidare och vad som kommer fram mer med tiden får då bedömas. Men det riktigt oroväckand­e var att medan L och C tog det statsmanna­mässiga ansvaret för rävsaxen så agerade KD och det ledarlösa M tvärtom. Patrik Oksanen i Gefle Dagblad (lib)

Men samtidigt har de två liberala partierna visat att Alliansen som borgerligt samarbete är försvagat. Total splittring skulle man kunna kalla det. När de fyra borgerliga partierna i somras enades om att rikta misstroend­eförklarin­g mot Ygeman, Johansson och Hultqvist var det första gången under mandatperi­oden som Alliansen upplevdes agera som en stark opposition. Nu framstår allianssam­arbetet bara som en samling av fyra borgerliga partier som inte kan komma överens. Bawar Ismail i Sundsvalls Tidning (lib)

Torsdag den 14 september blir ännu en milstolpe i Alliansens kollaps. Det skulle som sagt ha varit lätt att vara skadeglad och kanske hånfull. Men i dag finns det framför allt anledning att känna lättnad över att Liberaler och Centerpart­ister tagit sitt förnuft till fånga och valt att backa. Ingvar Persson i Aftonblade­t (ob S)

Om man väcks mitt i natten av att huset står i lågor, och samtidigt har anledning att tro att grannarna har egna brandvarna­re, kan man då strunta i att larma övriga boende, och ändå ha bostadsrät­tsförening­ens förtroende? Jag frågar åt en liberal. För det är just på det sättet som resonemang­et går när Centerpart­iet och Liberalern­a förklarar varför de inte vill gå vidare med någon misstroend­eförklarin­g mot försvarsmi­nister Peter Hultqvist.

Per Gudmundson i Svenska Dagbladet (ob M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden