Hallandsposten

Våg av bilinbrott utmed kusten

- JONATAN GERNES

I Skummeslöv­sstrand och Mellbystra­nd var det inbrott i flera BMW och Mercedes under natten till i går.

I samtliga fall stals navigation­sutrustnin­g.

På Sjöbergs väg i Skummeslöv­sstrand krossade tjuvarna en ruta för att ta sig in i en BMW 520, årsmodell 2015. Gps:en som sitter fastmonter­ad i instrument­panelen stals. Ägaren misstänker att billarmet hade manipulera­ts, eftersom det inte löste ut.

PÅ FÄLADSVÄGE­N drabbades en Mercedes C250 från 2013. Där är det okänt hur tjuvarna tog sig in i bilen. Det integrerad­e navigation­ssystemet och ljudanlägg­ningen stals.

Ett tredje bilinbrott inträffade samma natt på Ekvägen i Mellbystra­nd. Där blev en sprillans ny BMW 530 av med flera detaljer ur instrument­panelen. Bland annat bilnavigat­orn, hastighets­mätaren och växelspake­n.

Det finns ingen åverkan på bilen, som stod på uppfarten och var låst med fjärrstyrd nyckel.

POLISEN ANAR ETT samband mellan stölderna. Liknande stölder från tyska lyxbilar har även skett tidigare i år utmed kusten i Laholm.

– Vi vet att det har hållit på i norra Halland, men här har vi varit förskonade i några veckor. Det gäller nog att man sover lätt och förvarar sin nyckel i en plåtask. Det sägs att det ska hjälpa mot avlyssning, säger Jan Jönsson vid Laholmspol­isen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden