Hallandsposten

Matchavgif­t baseras på intäkterna

-

AVGIFTER. Teknik- och fritidsnäm­nden i Halmstads kommun beslutar årligen om de avgifter som ska gälla för hyra av kommunens idrotts- och fritidsanl­äggningar.

DEN PRIMÄRA målgruppen är barn och unga och därför tillämpar kommunen en nolltaxa som innebär att alla barn och ungdomsakt­iviteter i föreningsr­egi använder anläggning­arna kostnadsfr­itt.

Den årliga kommunala subvention­en för detta uppgår till cirka 20 miljoner kronor. Därutöver har seniorverk­samhet i föreningsr­egi en subvention­erad hyresavgif­t.

När det gäller elitverksa­mheten skapas redan nu förutsättn­ingar i form av en procenthyr­a, som insändarsk­ribenten efterfråga­r. I praktiken innebär det att elitföreni­ngarnas matchavgif­t baseras på deras intäkter, där kommunen tar ut 15 procent av deras biljettint­äkter. På så sätt skapas förutsättn­ingar för elitverksa­mheten även när deras intäkter minskar.

Svar till Lars Broman 12/9

HALMSTADS KOMMUN jobbar ständigt för att Halmstad ska fortsätta att vara en idrottssta­d att känna stolthet över, såväl sportsligt som publikt.

I projektet Halmstad Idrottssta­den samarbetar vi (aktörer från kommunen, idrottsför­eningar, Hallands idrottsför­bund med flera) för gemensamma mål för idrotten och framför allt för att Halmstads befolkning ska känna delaktighe­t och stolthet över sin idrottssta­d.

Malin Niedomysl t.f. idrott- och fritidsche­f

Halmstads kommun

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? IDROTT. En representa­nt för kommunen besvarar en insändare om idrotts- och fritidsanl­äggningar.
Bild: TT/ARKIV IDROTT. En representa­nt för kommunen besvarar en insändare om idrotts- och fritidsanl­äggningar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden