Hallandsposten

Målkungar duellerar

-

Båda har gjort 17 mål i år. I dag möts södertvåan­s skytteliga­ledare på planen: Vuk Lugonjic i Halmia och Anton Kinnander i Eskilsminn­e.

– Det ska bli en rolig match. Det hade varit stort för mig att vinna skytteliga­n. Nu när vi ändå inte kan gå upp, vilket alltid har varit prion, så är det något jag vill uppnå i år, säger Vuk Lugonjic.

Den snart 21-årige anfallaren har personifie­rat Halmias målglada höst och hittat motståndar­nätet i alla fem matcher han spelat.

I fjol noterades den förre Leikinoch HBK U-spelaren för nio mål i division 2. I år har han nästan dubblerat den noteringen – med fem omgångar kvar.

– Förra året fick jag inte lika mycket speltid och speciellt inte som anfallare, utan det var mest i slutet som jag fick spela anfall. Det här året har jag fått spela anfall hela säsongen, vi har bra lag i år och vi har spelat riktigt fin fotboll på Örjan. Då kommer målen automatisk­t, säger Vuk Lugonjic.

Han har dessutom revansch att utkräva mot Eskilsminn­e. När lagen möttes i Helsingbor­g i juni förlorade Halmia med 2–3 – efter att Lugonjic bränt en straff vid 2–2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden