Hallandsposten

Klockan tickar – för Drotts existens

HANDBOLL: TRÄNARNA HAR RYCKT IN FÖR ATT RÄDDA KRISKLUBBE­N

-

Det är symboliskt att det åskar och spöregnar utanför Halmstad arena. Domedagen kan vara nära för anrika HK Drott med elva Smguld på meritlista­n.

Claes Andersson, som är mentor för tränarna i Drotts degraderad­e herrlag i division 1, och Thomas Sivertsson, som är tränare för det nyuppflytt­ade damlaget i Allsvenska­n, skulle egentligen vilja lägga all kraft på att förbereda sina lag inför seriepremi­ärerna på hemmaplan den 30 september.

I stället kämpar de för att rädda föreningen.

– På något sätt hamnade det här hos oss. Eftersom styrelsen har varit så försvagad i föreningen så har det inte funnits någon drivkraft kvar utan det är en ganska utbränd styrelse. Mellan den 1 och 24 augusti fick Thomas och jag tillsamman­s med styrelsen ihop 100 000 kronor som vi – Drott – betalade in till kommunen, säger Claes Andersson.

Men Halmstads kommun kräver att Drott betalar av ytterligar­e 185 000 kronor av sin skuld innan de båda seniorlage­n släpps in i arenan igen.

Krisen i HK Drott närmar sig desperatio­n. Om exakt två veckor startar serierna – men klubbens A-lag får fortfarand­e varken träna eller spela hemma i Halmstad arena. ”I sämsta fall så har Drott 15 dagar kvar att leva”, säger Claes Andersson.

SAMTIDIGT ÄR DET ännu oklart när bokslutet för säsongen 2016/17 har retts ut så att Drotts avbrutna och sedan uppskjutna årsmöte kan fullföljas och en ny styrelse väljas.

Andersson och Sivertsson känner sig fångade i ett moment 22.

Deras och Drotts vädjan att få ett nytt uppskov med avbetalnin­gen till den 31 oktober har hittills klingat ohörd i kontaktern­a med kommunen.

– Vi har gjort en utfästelse att kommunen får 185 000 den 31 ok-

 ??  ?? STÅR TOM. Drotts dam- och herrlag får i dagsläget varken träna eller spela matcher i Halmstad arena. Thomas Sivertsson (till vänster) och Claes Andersson i
STÅR TOM. Drotts dam- och herrlag får i dagsläget varken träna eller spela matcher i Halmstad arena. Thomas Sivertsson (till vänster) och Claes Andersson i

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden