Hallandsposten

Konståkare snurrade i gång vinteridro­tten

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Konståknin­g i helgen, ishockey på måndagen – nu är vinteridro­tterna i gång på riktigt. Alex Szabos trofé lockade 77 konståkare från Västerås i norr till Malmö i söder till Halmstad arena.

För arrangeran­de Halmstads Konståknin­gsklubbs fyra deltagare handlade det om första tävlingen för säsongen.

– Alla har kämpat, jag är väldigt nöjd med insatsen. Sedan är det början av säsongen så det är mycket att fixa till nästa gång, men det är precis som det ska vara, säger Halmstads KK:S huvudträna­re Michaela Nitulescu.

Placerings­mässigt bäst av hemmaåkarn­a var Wilma Björkman, som slutade åtta i junior A damer på totalpoäng­en 77,73. Detta efter att hon varit tolva i det inledande kortprogra­mmet och femma i friåkninge­n, trots tre fall.

– Båda programmen är nya så det behöver tränas stabilitet i genomföran­det. Men det kommer vi att klara, säger Michaela Nitulescu.

KLUBBKOMPI­SEN FANNIE Stenbeck debuterade i junior A och slutade på 17:e plats med 62,49 poäng.

A-klassdebut var det även för Märtha Ingvarsson, som slutade tia i ungdom A 13. Vera Dermé gjorde sin första tävling i 15-årsklassen och kom på 14:e plats.

– Det var extra spännande för dem att komma från B-klassen till en högre klass, men det var mycket bra insatser på första tävlingen, säger Michaela Nitulescu.

KUNGSBACKA KK:S EMMA Jacobsen ordnade en halländsk klasseger i ungdom A 15.

Övriga tre triumfer togs av Stockholms­åkare: Matilda Lundin, IFK Österåker, vann juniorer A damer, Josephine Ho, Solna, tog hem ungdom A 13 medan Nina Fredriksso­n, också Solna, toppade i miniorer A flickor/pojkar.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? BALANSAKT. Wilma Björkman från Halmstad kom åtta i Alex Szabos trofé.
Bild: JARI VÄLITALO BALANSAKT. Wilma Björkman från Halmstad kom åtta i Alex Szabos trofé.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden