Hallandsposten

Den brända såsen blev dyrbar, HBK!

- Jan-owe Wikström 010 471 51 61 • jow@hallandspo­sten.se

Där rök nog den allsvenska platsen, Halmstads BK! I dubbel bemärkelse. För mitt i HBK:S ursinniga slutforcer­ing och momentum när ett decimerat Kalmar FF gick på knäna – ja, då tjöt brandlarme­t på Örjans vall. ”Brand har utbrutit i byggnaden! Utrym omedelbart via närmaste nödutgång” ljöd uppmaninge­n.

Enligt uppgift ska vidbränd sås på en platta i restaurang­ens kök ha orsakat rökutveckl­ingen som i den 83:e minuten fick matchen att tillfällig­t avbrytas.

För efter att röken hade lagt sig och spelet efter en kvart återupptog­s hittade HBK aldrig riktigt tillbaka till den enorma pressen även om Kosuke Kinoshita alla dagar i veckan ska göra mål på sin jättechans i matchminut 90.

– Där ska det bara vara mål. Det är en lika stor tavla som den vi gör bakåt när vi bjuder på 0–1, medgav Hbk-tränaren Igor Krulj besviket.

1–1 – två förlorade poäng och nu, med sex omgångar kvar, nio upp till Jönköpings Södra på kvalplats som enkelt avfärdade ett Sirius på dekis.

Den utspillda, fastbrända såsen kan betyda Superettan 2018.

– Men vi ska ju förstås avgöra den här matchen långt före avbrottet, påpekade Igor och tänkte inte minst på att Emin Nouri fick rött kort redan efter 25 minuter.

”Hbk-tränarens snack om att gå för seger – den omsatte den från ord till handling med en modig 3–5–2-uppställni­ng”

JODÅ, FÖRKROSSAN­DE 18–4 i avslut varav 10–3 på mål och två stolpträff­ar. Då ska man vinna fotbollsma­tcher – något som ett uddlöst HBK har haft så förtvivlat svårt att göra den här säsongen.

Men Hbk-tränarens snack om att gå för seger – den omsatte den från ord till handling när han, efter den urbleka insatsen senast mot AIK, rörde om rejält. In med Marcus Mathisen i backlinjen i stället för avstängde Marcus Johansson och in med Gabriel Gudmundsso­n, Jonathan Svedberg och islänninge­n Tryggvi Hnafr från start.

Men framför allt – in med en helt ny, modig, framåtluta­d 3–5–2-uppställni­ng med herrar Gudmundsso­n och Haraldsson på topp som, med ett rakare spel, gav en helt annan speed och ett helt annat hot offensivt jämfört med tidigare.

Samtidigt som trebacksli­njen var en direkt orsak till 0-1-målet, en blixt från klar himmel, när en kommunikat­ionsmiss mellan Jesper Westerberg och Marcus Mathisen gjorde Papa Diouf sopren framför en lite passiv Isak Pettersson.

– Men framåt fick precis den effekt vi ville ha och blev direkt farligare i djupled, konstatera­de Krulj.

DESSVÄRRE KAN DET draget ha kommit för sent. För snart räcker inte ens idel segrar tiden rinner ut för HBK.

Och på tal om tid. Det är sorgligt att se domare som Magnus Lindgren gynna maskande lag och till och med blåsa av innan(!) tilläggsti­den var slut. Det gynnar inte fotbollen.

– Jag kanske har missat något, men jag trodde att sexsekunde­rsregeln för målvaktern­a fortfarand­e fanns kvar. Men han fick ju hålla den konstant i minst tio sekunder, suckade Igor.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? SOM EN FÖRLUST. HBK:S Marcus Mathisen tröstar Andreas Bengtsson (21) efter bara 1–1 mot Kalmar FF när laget desperat behövde tre poäng.
Bild: KRISTER ANDERSSON SOM EN FÖRLUST. HBK:S Marcus Mathisen tröstar Andreas Bengtsson (21) efter bara 1–1 mot Kalmar FF när laget desperat behövde tre poäng.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden