Hallandsposten

Kråkbergss­kolan invigd med hjälp av skolbarn

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Invigninge­n av nya Kråkbergss­kolan blev en riktig folkfest i går. Ministern Anna Ekström var på plats och klippte band och skolbarn från hela kommunen deltog i firandet och fick också chans att säga hej till varandra.

– Det känns jättebra. Det är roligt att vi får samlas här och titta på den nya skolan och lyssna på musik, säger Lamar Assad.

Hon går i fjärde klass på Torups skola och har precis som alla andra låg- och mellanstad­ieelever i kommunen fått åka hit med buss för att delta i den stora invigninge­n.

Skolgården utanför Kråkbergss­kolan, som skimrar i svarta nyanser, fylldes med barn som var där för att se det blågula bandet klippas.

GYMNASIE- OCH kunskapsly­ftsministe­r Anna Ekström (S) fick med sig barnen i sitt tal, när hon påpekade att alla kan bli vad de själva vill. Precis som en viss fotbollssp­elare blev.

– Vem är världens bästa fotbollssp­elare? ropade Anna Ekström till barnen. – Zlatan!!! För HP:S reporter berättar Anna Ekström att hon blev mycket glad för inbjudan till skolinvign­ingen i Hylte.

– Det är första gången jag deltar i en skolinvign­ing som minister och det är väldigt roligt. Det är kul att komma till en kommun som satsar framåt. Grundskola­n är nog det viktigaste som finns i en kommun, menar Anna Ekström. Hur viktig är den fysiska lärmiljön för barnen?

– Det är klart att lärmiljön spelar roll, även om undervisni­ngen och samspelet mellan lärare och elev är det viktigaste, säger Anna Ekström. Vad kan kommuner som Hylte göra för att höja skolresult­aten?

– De måste ha välutbilda­de lärare och se till att vara attraktiva arbetsgiva­re. Om vi föräldrar säger till våra barn att skolan är viktig, då tycker de nog det också.

KRÅKBERGSS­KOLANS rektor Michael Assarsson passade på att påminna barnen om att det är de som bestämmer hur skolan ska dekoreras invändigt.

– Nu är det dags att fylla

den här skolan med spännande undervisni­ng och aktivitete­r, säger Michael Assarsson.

Skolbyggna­den fick gott betyg av de elever som HP talade med (se enkäten intill).

Efter invignings­ceremonin fick lågstadiee­leverna wraps till lunch ute på skolgården, medan mellanstad­iet gick till Örnahallen där Ola Selmén och Amigobande­t såg till att taket lyfte med många välkända låtar som Guld och gröna skogar. När lågstadiee­leverna var färdiga med sin lunch var det deras tur att delta i showen i Örnahallen.

Under fredagseft­ermiddagen öppnades Kråkbergss­kolan upp för allmänhete­n.

 ?? Bild: ISABEL BARK ?? FESTLIG STÄMNING. Gymnasie- och kunskapsly­ftsministe­r Anna Ekström (S) var på plats och klippte det blågula bandet. Hon var glad över att ha fått inbjudan.
Bild: ISABEL BARK FESTLIG STÄMNING. Gymnasie- och kunskapsly­ftsministe­r Anna Ekström (S) var på plats och klippte det blågula bandet. Hon var glad över att ha fått inbjudan.
 ??  ?? FIN FÄRG. Lamar och Nesrin från Torups skola ger ett gott betyg till Kråkbergss­kolan. ”Jättefint med den svarta färgen.”
FIN FÄRG. Lamar och Nesrin från Torups skola ger ett gott betyg till Kråkbergss­kolan. ”Jättefint med den svarta färgen.”
 ??  ?? PÅ PLATS FÖR ATT FIRA. Alla låg- och mellanstad­ieelever i kommunen fick delta i den stora invigninge­n.
PÅ PLATS FÖR ATT FIRA. Alla låg- och mellanstad­ieelever i kommunen fick delta i den stora invigninge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden