Hallandsposten

Nya kreativa politiker behövs

-

POLITIK. Du skriver att du känner dig ledsen över det bråk som nu har blossat upp i kommunfull­mäktige. Och ställ dig då frågan, vad beror det på?

Jo, det kan jag tala om för dig, det är ni moderater som tagit med er era interna partibråk in i kommunalpo­litiken i Laholm.

OCH DE ÖVRIGA partierna i den ”gredelina sörjan”, har hjälpt er att avsätta socialnämn­den och att avskeda chefer och tjänstemän i en strid ström, som har kostat kommunens skattebeta­lare tiotals miljoner.

Jag har varit politiker i Laholms kommun i över trettio år, så jag har perspektiv och erfarenhet av hur kommunen har utvecklats, och har varit med i kommunfull­mäktige åtskilliga mandatperi­oder.

Men den nuvarande mandatperi­oden är den sämsta i kommunens historia, med svaga politiker som mest har sysslat med maktkamp istället för politik.

Det hela började efter valet 2014, då alla partier gick ihop för att hindra Laholmspar­tiet och SPI att komma in i kommunens nämnder, och då bildades den ”gredelina sörjan”, med Socialdemo­kraterna och Vänsterpar­tiet samt Alliansen och Miljöparti­et.

Målet med detta agerande var att stänga ute oss som stod för opposition­en i nämnderna, och i stället för kreativa och drivna politiker, så fylldes stolarna med politiska panelhöns.

Så du skall inte komma och tala om att utveckla, och styra kommunen demokratis­kt, det är ni som har agerat på ett synnerlige­n odemokrati­skt sätt, och det kommer ni med all sannolikhe­t bli straffade för i nästa val.

Svar till Cecilia Roos, 15/9

DEN ENDA MÖJLIGHETE­N, att kunna återupprät­ta kommunens goda rykte, och få tillbaka en god demokratis­k anda igen, är att flertalet av er som nu styr kommunen plockas bort, och ersätts av nya kreativa politiker.

Bertil Johansson

Laholmspar­tiet

 ?? Bild: HP/ARKIV ?? LAHOLM. "Den nuvarande mandatperi­oden är den sämsta i kommunens historia", menar skribenten.
Bild: HP/ARKIV LAHOLM. "Den nuvarande mandatperi­oden är den sämsta i kommunens historia", menar skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden