Hallandsposten

Fakta eller ryktesspri­dning om Transports­tyrelsen?

-

TRANSPORTS­TYRELSEN.

Bäste Lars-roland Broström! Om vi försöker hålla oss till fakta så finns det ännu så länge inget bevis på att någon i den nuvarande regeringen försökt mörka något. Det vi däremot vet är att beslutet om outsourcin­g av Transports­tyrelsens It-hantering samt upphandlin­gsreglerna för detta togs under alliansens tid i regeringen. Märkligt nog glömde man bort kravet på att det företag som skulle få uppdraget skulle ha tillgång till säkerhetsk­lassad personal. Dåvarande generaldir­ektören Staffan Widlert påbörjade upphandlin­gen 2012, i början av 2014 sades avtalet med Trafikverk­et upp, cirka ett år innan avtalet skrevs med IBM.

maj 2015 uppdagades att den personal IBM avsåg att använda inte var säkerhetsk­lassad var det försent att backa, då hade Trafikverk­et sagt upp både personal och lokaler.

Huruvida dåvarande regering samt infrastruk­turministe­r Catharina Elmsäter-svärd gav några direktiv eller höll sig underrätta­de om händelsefö­rloppet vet vi i dagsläget inte. Kanske inget de vill tala om?

att såväl försvarsmi­nistern som inrikesmin­istern vidtog de åtgärder som ålåg dem att vidta så snart de fick kännedom om vad som pågick. Därför framstår opposition­ens höga tonläge och hot om misstroend­eförklarin­gar mest som en tidig start av valrörelse­n.

Anders Nilsson,

Oskarström

 ?? Bild: TT/ARKIV ??
Bild: TT/ARKIV

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden