Hallandsposten

Liverstam gör comeback i HBK

FOTBOLL: MITTBACKEN HAR INTE SPELAT I ALLSVENSKA­N PÅ TVÅ MÅNADER

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Halmstads BK upplever en tung tid i Allsvenska­n och halkade ner som jumbo sedan Athletic Eskilstuna vunnit i veckan. Men här är i alla fall en ljuspunkt. Fredrik Liverstam finns åter med i truppen och går troligen direkt in i startelvan i eftermidda­g som en av tre centrala backar i tränaren Igor Kruljs nya 3–5–2-uppställni­ng.

Efter sommaruppe­hållet har ”Liver” haft en jobbig period. Först var han avstängd och blev sedan petad innan han drog på sig en ljumskskad­a mot Kristianst­ad i Svenska cupen i augusti.

– Efter 25 sekunder skulle jag bara spela ut bollen med en vanlig bredsida och då var det något som gick sönder – det kom från ingenstans, säger Fredrik Liverstam.

I IVERN ATT komma tillbaka började han träna ganska snabbt efteråt, men problemen ville inte ge med sig.

– Jag antar att jag gick på för tidigt och slog upp en ny skada i ljumsken efter den andra. Det var inte på samma ställe, konstatera­r han.

Så därför blev det fortsatt rehabilite­ring och det var först under den här veckan som Fredrik kunde börja träna för fullt igen.

Det är två månader sedan Fredrik Liverstam, 29, senast spelade en allsvensk match, men nu är försvarsch­efen redo för comeback mot IFK Norrköping.

SENAST LIVERSTAM SPELADE i Allsvenska­n var den 22 juli i 2–2-matchen hemma mot bottenkoll­egan Gif Sundsvall.

– Jag är riktigt sugen. Det är betydligt värre att sitta vid sidan om planen och inte kunna påverka något. Min säsong har varit knepig, men det kan inte flyta på alltid.

”Jag är riktigt sugen. Det är betydligt värre att sitta vid sidan om planen och inte kunna påverka något.”

FREDRIK LIVERSTAM

Superettan kryper allt närmare och tre poäng mot Norrköping är ett måste för att det ska finnas en möjlig chans att nå i kapp Jönköping på kvalplats.

LIVERSTAM HAR INTE gett upp.

– Det är klart att förra omgången inte utspelade sig som vi ville, men i teorin går det fortfarand­e att hänga kvar. Fast då måste vi vara där till 100 procent och visa mot Norrköping att vi verkligen vill ha den här trepoängar­en.

– AFC är ett duktigt lag och vann senast. De har haft oflyt emellanåt, så det var ingen skräll att de tog poäng, men vi kan inte titta på vad andra gör – vi måste själva ha in poängen.

Men allt är inte mörkt. Från läktarplat­s fick Liverstam se Gabriel Gudmundsso­n och nye islänninge­n Tryggvi Haraldsson imponera på topp mot Kalmar. Samt Jonathan Svedberg.

– VI HAR ju sett deras potential på träningarn­a, men det är roligt när de växlar upp och får utdelning på det jobb som de lagt ner under säsongen. Men vi själva visste ju hur giftig ”Gabbe” är.

Nu hoppas ”Liver” är ungdomarna fortsätter att leverera och att han själv kommer in och håller rent bakåt.

 ??  ?? TILLBAKA IGEN. Halmstad BK:S mittback Fredrik Liverstam har inte spelat en match i Allsvenska­n sedan i slutet av juli, men är nu frisk igen efter ljumskskad­an
TILLBAKA IGEN. Halmstad BK:S mittback Fredrik Liverstam har inte spelat en match i Allsvenska­n sedan i slutet av juli, men är nu frisk igen efter ljumskskad­an
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? och lär spela mot IFK Norrköping i helgen.
Bild: KRISTER ANDERSSON och lär spela mot IFK Norrköping i helgen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden