Hallandsposten

Fahlin kliver ur Emmas skugga

- CARL GÖRANSSON/TT

Emilia Fahlin har gjort nio VM och två OS, men nästan alltid i skuggan av Emma Johansson. Inför den tionde starten i cykel-vm finns en avlägsen dröm om medalj.

– Om allt klaffar kan det omöjliga hända, säger 28-åringen.

Örebrocykl­isten Fahlin, som bor i katalanska Girona, har samlat på sig en hel del mästerskap­srutin genom åren.

SOM HJÄLPRYTTA­RE HAR hon haft stor del i Emma Johanssons framgångar, men utan att få vara med och sola sig i medaljglan­sen.

– Det är klart att det har hämmat en lite när det gäller att få chanser själv, men vi är så vana inom cykelsport­en. Och det har varit jättekul att hjälpa till, speciellt när man vet att den man har åkt för uppskattar det och säger några fina ord. Då känner man sig väldigt delaktig, säger Emilia Fahlin.

Johansson satte punkt med ett silver i OS i Rio förra året och har nu avslutat karriären, vilket gör att Fahlin sitter i en lite ovan sits som lagets kapten i lördagens linjelopp i VM i Bergen.

I FJOL VISADE hon sin klass vid segern i världstour­tävlingen i Vårgårda, men årets säsong har inte varit helt problemfri.

– Första halvan var skit, det var ingen bra början på året med mycket sjukdomar och sånt. Men när jag väl fick ordning på allt så vände det ganska snabbt och jag tycker att jag har hittat den gamla formen från förra året.

EMILIA FAHLIN, SOM valde att inte ställa upp i tempoloppe­t för att enbart fokusera på linjeloppe­t, tror och hoppas att den ganska tuffa banan på de norska vägarna ska passa henne bra.

– Det känns som att det finns hopp om att vara med där framme en bra dag. Drömmen har alltid funnits att stå på podiet i VM, men det är verkligen ”hundra hundra” som måste klaffa för att det ska gå vägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden