Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Kan en häst ha något emot en travbana och därför tävla sämre där? Kanske, så det ska bli intressant att se hur omgångens megabank Västerbo Hard Cash agerar på Färjestad.

Jag garderar ”Cashen”. Rätt eller fel ...?

Ja, det här med att det inte blir framgångar på en speciell bana kan vara en ren tillfällig­het. Västerbo Hard Cash har startat fem gånger på Färjestad och resultatra­den är 5-5-2-0-0.

Som tränare kan det vara frustreran­de. Jag hade en häst som hette Trycket och han underprest­erade alltid på Halmstad, men så fort vi reste till en annan bana gick det hyggligt bra.

Så, ägarinnan till Trycket åkte runt i Halmstad-trakten med hästen i finkan, körde mil efter mil och när det var några timmar till start svängde hon med hästfinkan på stallbacke­n i Halmstad. Ja, vi tyckte att det blev mer tryck i Trycket då, att han presterade bättre.

Kan vara överlägsen

Jag har tittat på Västerbo Hard Cashs insatser på Färjestad och det är precis inga höjdare.

21 januari i år femma när Barkevious Mingo spetsvann.

10 december i fjol femma efter galopp då Come Back spetsvann.

1 oktober i fjol tvåa nr 45-oddsaren Jefferson Dotcom vann.

9 september i fjol utgick han efter galopp när Vitality skrällvann till 21 gånger.

27 juli i fjol sist av felfria då Poet Broline spetsvann.

Spikar inte ”Cashen”

Många kommer att spika Västerbo Hard Cash, men jag gör det inte. Visst, han har överlägset bästa meriterna men över lång distans med 15 hästar från tre fållor kan mycket hända. ja det är i det här loppet V75pengarn­a finns.

Mina spikar blir Global Republic (avd 1) och kallblodet Järvsörapp­en (avd 4)

På måndag får vi veta

Svensk Travsport har kalla till möte med Travtränar­nas Riksförbun­d på måndag efter den infekterad­e beslutspro­cessen kring täv lingsprogr­ammet 2018. Jag åker till Stockholm i hopp om att få höra att de som leder svensk travsport äntligen ska lyssna på oss.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden