Hallandsposten

Matt Woods spelar i Immanuelsk­yrkan

- PER KÅGSTRÖM 010-471 51 33 pk@hallandspo­sten.se

Matt Woods drömde om att starta ett hårdrocksb­and men gled över till Americana, med inslag av klassisk rock. På måndag kommer han till Immanuelsk­yrkan, med Marie Danielle som support act.

Han sägs vara en oslipad diamant, Matt Woods från Nashville, som även är född i en annan del av delstaten Tennesse. Under uppväxten upptäckte han, via sin fars skivsamlin­g, artister som Kris Kristoffer­son, Merle Haggard och Johnny Cash och i tonåren blev han gripen av grunge-vågen.

Han och en kompis började skriva låtar för att starta ett hårdrockba­nd, men det skulle i stället bli Americana och outlaw country, inte helt fjärran från Steve Earle.

För några år sedan blev Matt Woods ”Deadman’s Blues” utsedd till årets låt på hemsidan ”Saving Country Music”, och nu kommer Matt Woods till Halmstad med sitt band och sitt tredje album ”How to survive” i bagaget.

Som uppvärmare har han med sig singer-songwriter­n Marie Danielle, som är inspirerad av artister som Felice Brothers, Conor Oberst, Bright Eyes och Elliott Smith. Hon har hittills släppt ett album med titeln ”Hustler”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden