Hallandsposten

Seger och oavgjort för HBTK

- CARL FREDRIK JOHANSSON

Pingisliga­n började lovande för Halmstad BTK. Helgens mellansven­ska turné gav seger mot nykomlinge­n Juno och oavgjort mot fjolårstvå­an Team Mälarenerg­i. – Jag tycker att vi har gjort bra laginsatse­r, säger Tilda Johansson i HBTK.

JUNO–HBTK MÄLARENERG­I-HBTK 2–6 5–5

Tilda Johansson var den stora matchvinna­ren i lördagens möte med Juno i Avesta. Den 20-åriga landslagss­pelaren vann alla sina tre singelmatc­her och dessutom dubbeln i par med Erika Fronth.

– Tilda var stabil. Jag tror inte att hon har slagit Arina (Singeorzan) tidigare. Hon är bra på att få in bollen på bordet hela tiden och motståndar­en måste alltid göra det bra för att slå henne, säger nye Hbtkcoache­n Fredrik Håkansson. Tilda Johansson själv säger: – Alla spelade jättebra och det kändes som att vi hade grepp om matchen, även om det var tuffa matcher hela tiden.

MOT TEAM MÄLARENERG­I i Köping hamnade HBTK i ett 0–3-underläge i matcher direkt, men vände tillbaka till ledning med 5–4 inför den sista singeln.

Där vann talangen Jennie Edvinsson, 16, första set mot Sverigefem­man Christina Källberg med 11–9, men förlorade sedan tre raka set med 7–11, 10–12, 10–12 och matchen slutade 5–5.

– Det var rätt tuffa matcher i början: Tilda har svårt mot (Egle Stuckyte) och Erika har haft svårt för Stina (Källberg) på slutet. Men alla kom tillbaka och fick vinna varsin match i alla fall och Erika fick vinna två plus dubbeln, säger Fredrik Håkansson.

STORFORS OCH ARVIKA toppar Pingisliga­n efter dubbla segrar i helgen. Men det är mycket kvar. – Jag tycker att vi var bättre än Juno – men de slog Eslöv (fjolårsmäs­tarna) i dag, och Eslöv slog Mälarenerg­i med 6-2 så det kommer nog att vara rätt jämnt i serien, spår Håkansson.

– Alla kan slå alla, känns det som.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden