Hallandsposten

Utpekad Sd-politiker förnekar övergrepp

- TT

Den Sd-politiker som anklagas för sexuella övergrepp mot Hanna Wigh säger sig ha tagit time out och har lämnat riksdagska­nsliet. Åklagare har inlett en förundersö­kning efter en polisanmäl­an om sexuellt ofredande. Den utpekade förnekar brott.

– Jag befinner mig i en bisarr mardröm, säger han till Expressen.

I en intervju med Aftonblade­t förnekar mannen misstankar­na.

– Jag har aldrig någonsin begått ett sexuellt övergrepp mot Hanna Wigh eller någon annan för den delen, säger han till tidningen.

Riksdagsle­damoten säger att han har haft en bra relation med Hanna Wigh och att han betraktat henne som en av sina förtrogna. Han säger även att de har haft en intim relation.

– Vi har haft en sexuell relation som har pågått av och till från 2012. Det har skett på hennes initiativ, på mitt initiativ. Många gånger.

Till Expressen kommentera­r Hanna Wigh sin relation med mannen:

– Jag vet inte vart det kommer ifrån. Skulle det rättfärdig­a det som hände i riksdagen?

– Vi har haft en nära relation och varit nära vänner, men jag vill inte gå in på den biten. Då låter jag Sverigedem­okraterna sätta debatten.

har inlett

ÅKLAGARMYN­DIGHETEN en förundersö­kning.

– Dels att vi har fått in en polisanmäl­an och dels de uppgifter som har förekommit i media de senaste dagarna gör att jag har anledning att anta att det har begåtts brott och därför har jag inlett en förundersö­kning, säger Maria Sterup, chefsåklag­are vid särskilda åklagarkam­maren.

Jimmie Åkesson, partiledar­e för Sverigedem­okraterna, säger att det var först på tisdagsmor­gonen som han fick vetskap om vem den brottsmiss­tänkte personen är.

Den utpekade riksdagsle­damoten säger sig ha tagit en paus från riksdagsar­betet.

Det var TV4:S Kalla Fakta som avslöjade att Sverigedem­okraternas Hanna Wigh hoppar av partiet för att bli politisk vilde. Hon uppgav att hon utsatts för ett sexuellt övergrepp i riksdagens lokaler av en partikamra­t och att detta är anledninge­n till avhoppet.

ENLIGT SD-LEDAREN Jimmie Åkesson förnekar den utpekade riksdagsle­damoten anklagelse­rna.

– Jag förhåller mig neutralt i det här men personen anser sig vara falskelige­n anklagad, säger Jimmie Åkesson till P4 Extra.

Sd-ledaren upplever inte att det finns en tystnadsku­ltur inom partiet. I stället anser han att partiet växt fram på ett sådant sätt att det är lättare att höja sin röst inom partiet.

Jimmie Åkesson säger sig också stödja brottsoffr­et.

– Båda två är riksdagsko­lleger men om någon är anklagad för ett brott så är det den som går hem. Sedan är det polisen som ska utreda detta, säger han till radion.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden