Hallandsposten

Spel i tre lag ska ge Vm-plats

BORDTENNIS: TILDA JOHANSSONS NYA VARDAG

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Tre olika lag i tre olika ligor – samtidigt. Så ser vardagen ut för Halmstad BTK:S Tilda Johansson, 20, i vinter. Målet: Att stärka sina aktier inför hemma-vm i Halmstad till våren.

LAG-VM 2018

214 dagar kvar

– Det ska bli jättekul. Jag har slutat skolan nu så jag har lite mer tid, säger hon.

Tilda Johansson var stor matchvinna­re med seger i alla sina tre singelmatc­her plus dubbeln när Halmstad BTK inledde Pingisliga­n med en 6–2-seger mot Juno från Avesta i lördags.

KOMMANDE LÖRDAG VÄNTAR en ny ligapremiä­r i Frankrike, där hon ska spela för ett lag i tredjedivi­sionen i vinter. Senare bär det också av till Grekland, där hon ska represente­ra ett lag i högsta ligan.

Trippelspe­let är ett nytt koncept för säsongen – som hon hoppas ska leda till en plats i det svenska laget till VM i Halmstad i april–maj 2018.

– Jag vill satsa på heltid så mycket som det går. Därför tog jag kontakt med en kille som hjälpte mig att fixa det i Frankrike och så var det en grekiska som tränar i Halmstad som frågade mig om jag ville spela i deras lag också. Så jag tackade ja till det också, förklarar hon. Finns det risk att matcherna krockar med Halmstads?

– Ibland kommer det att krocka med Frankrike, men då har jag sagt till min klubb att Halmstad är mitt förstaalte­rnativ och då tar de hänsyn till det. I Grekland krockar det ingenting, för de har lagt upp det på det sättet.

ÄVEN HALMSTAD BTK:S andra Vmsatsande spelare, Erika Fronth, 19, kombinerar seriespele­t i Sverige med utländskt ligaspel i vinter.

Men Fronth, som går sista året på gymnasiet, nöjer sig med ett annat lag och kommer att spela för en klubb i spanska division 2. Vad hoppas du att det ska ge?

– Att få möta nya spelare och nya spelstilar, så att man inte alltid möter samma, säger hon.

Det finns också gott om luckor i Pingisliga­ns spelschema. Damerna har bara seriespel en helg i månaden fram till avslutning­en i mars.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? TRIPPELJOB­BAR. Tilda Johansson spelar inte bara för Halmstad BTK i vinter utan även i franska och grekiska ligorna.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV TRIPPELJOB­BAR. Tilda Johansson spelar inte bara för Halmstad BTK i vinter utan även i franska och grekiska ligorna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden