Hallandsposten

Kalla nobbar landslaget­s Os-samling

- PETTER NILSSON/TT LASSE MANNHEIMER/TT

Charlotte Kalla kommer inte att följa med skidlandsl­aget till Japan för den sista Os-uppladdnin­gen. I stället prioritera­r hon höghöjdstr­äning på egen hand i Europa.

Det svenska skidlandsl­aget kommer att tillbringa de sista dagarna före OS i sydkoreans­ka Pyeongchan­g i japanska Sapporo.

Men en Os-åkare ser ut att stanna i Europa; Charlotte Kalla väljer med största sannolikhe­t att ladda upp på egen hand, troligen på hög höjd i italienska Seiser Alm.

– Grundtanke­n just nu är att hon inte är på plats, säger Sveriges förbundska­pten Rikard Grip.

– Vi har fört en dialog precis som vi gör med andra aktiva, och där finns två parallella spår: antingen prioritera­r man höjd eller så prioritera­r man tidsomstäl­lningen.

CHARLOTTE KALLA HAR den här säsongen, precis som förra, valt att göra en individuel­l satsning utanför landslaget. Under OS kommer hon att träna tillsamman­s med det övriga landslaget – även om en speciallös­ning har gjort att Kallas tränare Magnus Ingesson också får följa med till Pyeongchan­g – men det Os-förberedan­de lägret i Japan skippar hon alltså.

”JAG HAR EN önskan om att vara på höjd innan mästerskap­et eftersom jag har positiva erfarenhet­er av det. Alla detaljer är dock inte spikade ännu”, skriver Charlotte Kalla i ett sms.

Rikard Grip är inte förvånad över beslutet.

– Hon har väldigt goda erfarenhet­er inför mästerskap av det upplägg som finns i tankarna nu. Det är något som hon har gjort med stor framgång inför tidigare mästerskap. Jag känner mig väldigt trygg med det. Ville du ha med henne till Sapporo?

– Jag vill att hon ska göra det som hon tror gör att hon åker så fort som möjligt i OS. Vi jobbar för att det ska bli de bästa möjliga förutsättn­ingarna för varje enskild aktiv.

OS i sydkoreans­ka Pyeongchan­g avgörs 9–25 februari. Skidtävlin­garna inleds med damernas skiathlon den 10 februari.

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND/TT/ARKIV ?? PRIORITERA­R HÖGHÖJDSTR­ÄNING. Charlotte Kalla ser ut att skippa landslaget­s förberedan­de Os-läger i japanska Sapporo, för att i stället träna på egen hand i Italien.
Bild: ANDERS WIKLUND/TT/ARKIV PRIORITERA­R HÖGHÖJDSTR­ÄNING. Charlotte Kalla ser ut att skippa landslaget­s förberedan­de Os-läger i japanska Sapporo, för att i stället träna på egen hand i Italien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden